HomeΣΠΟΡΤελικός στις 15 Μαΐου είπε η ΕΠΟ, αλλιώς πρόωρο φινάλε σε όλα!

Τελικός στις 15 Μαΐου είπε η ΕΠΟ, αλλιώς πρόωρο φινάλε σε όλα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Σπάει» το δεκαήμερο της αναβολής του Κοντονή η Ομοσπονδία * Με ίδιους λοιπούς όρους η διεξαγωγή του Ολυμπιακός – ΑΕΚ * Αλλάζει η 2η αγωνιστική των πλέι οφ * Αν, όμως, η κυβέρνηση μπλοκάρει εκ νέου το ματς, λήγει αυτόματα όλη η σεζόν

Αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο για τουλάχιστον δέκα ημέρες από την 7η Μαΐου ανέφερε η απόφαση του Σταύρου Κοντονή για το Ολυμπιακός – ΑΕΚ, αλλά η ΕΠΟ αποφάσισε να «σπάσει» τον εν λόγω χρονικό περιορισμό, αφού πλέον δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία, έπειτα από σύσκεψη -και όχι Δ.Σ.- που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (7/5) το μεσημέρι, αποφάνθηκε ο τελικός της χιλιοταλαιπωρημένης διοργάνωσης από τα τερτίπια του υφυπουργού Αθλητισμού να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου, δηλαδή στις οκτώ ημέρες και όχι μετά το πέρας του δεκαήμερου που ήθελε ο Κοντονής.

Οι όροι διεξαγωγής του ματς θα είναι ίδιοι (δηλαδή, κεκλεισμένων των θυρών, με τον ίδιο αριθμό προσκλήσεων) και πλέον μένει να δούμε αν ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ… πατώντας πλέον στο ότι ο τελικός αποφασίσθηκε από τη διοργανώτρια να γίνει δύο 24ωρα νωρίτερα θα τον οδηγήσει να «διατάξει» την απαγόρευσή του!

Η όλη υπόθεση, πάντως, έχει κουράσει, ο Κοντονής έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα όταν στην πραγματικότητα ανέβαλε τον τελικό επειδή δεν του άρεσαν οι βοηθοί του διαιτητή Σιδηρόπουλου, αλλά και από την ΕΠΟ πια δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να χορεύουν στους ρυθμούς των συνεχιζόμενων κρατικών παρεμβάσεων.

Έτσι, στην Ομοσπονδία είναι αποφασισμένοι να βάλουν πρόωρο λουκέτο σε όλη τη σεζόν αν ο υφυπουργός μπλοκάρει εκ νέου το Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΕΠΟ θα κλείσει τη σεζόν πρόωρα και, εκτός από το ότι δεν θα γίνει τελικός στο Κύπελλο, δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τα πλέι οφ. Μια προοπτική που έπεσε στο τραπέζι και στη σύσκεψη του Σαββάτου, αλλά για την προστασία του ποδοσφαιρικού προϊόντος και τις οικονομικές συνέπειες όλων (τόσο των ομάδων όσο και της Ομοσπονδίας) προτιμήθηκε να μην προχωρήσει άμεσα, παρά μόνο αν ο Κοντονής και πάλι προφασισθεί κάποιο λόγο για να μη γίνει το Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Εφόσον, λοιπόν, ο υφυπουργός του… λουκέτου (έτσι θα μείνει στην ιστορία) δεν αντιδράσει, απλά θα διαφοροποιηθεί η 2η αγωνιστική των πλέι οφ, γιατί στις 15 Μαΐου αντ’ αυτής θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κοινώς τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν κανονικά την Τετάρτη 11 Μαΐου, θα πάει μεσοβδόμαδα η δεύτερη στροφή τους (πιθανότατα την Τετάρτη 18/5) και θα συνεχιστούν κανονικά όπως ήταν το πρόγραμμά τους από εκεί και πέρα. Οι πληροφορίες από τη Σούπερ Λίγκα αναφέρουν ότι η διοργανώτρια του πρωταθλήματος δεν είναι αντίθετη σε αυτή τη λύση ώστε να ολοκληρωθούν όλα ομαλά.

Πάντως, στο σενάριο που ο Κοντονής με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν επιτρέψει να γίνει ο τελικός ούτε στις 15 Μαΐου και η ΕΠΟ ολοκληρώσει πρόωρα τη σεζόν 2015-16, τότε τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τις ομάδες που θα συμμετείχαν στα πλέι οφ θα κατανεμηθούν με βάση την κατάταξη της κανονικής περιόδου. Δεύτερος (και ευνοημένος στην προοπτική να δει Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της προκριματικής φάσης) θα είναι ο Παναθηναϊκός και μεγάλη χαμένη η ΑΕΚ, η οποία θα έχει χάσει τη δυνατότητα κατάκτησης του Κυπέλλου και της πρωτιάς στα πλέι οφ.

Να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ ενημερώνει άμεσα τη ΦΙΦΑ για την απόφαση για τον εκ νέου ορισμό του τελικού στις 15 Μαΐου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση