HomeCity Guide«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στην… Χερσόνησο

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στην… Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το διάσημο έργο του Σ.Α. Εξυπερύ θα παρουσιάσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Χερσονήσου η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου σήμερα, Κυριακή, στις 8 το βράδυ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Χερσονήσου και διοργανώνεται από το ΚΟΙΠΟΔΙ και τον Φιλωνίδειο Εξωραϊστικό Σύλλογο.

Το σημείωμα της ερασιτέχνισσας Σκηνοθέτριας

Η δημιουργικότητα και τα όνειρα είναι εκείνα που μας κρατούν Ζωντανούς, γιατί αφυπνίζουν την ψυχή μας. Όταν κανείς δίνει την ψυχή του γίνεται ευάλωτος. Όμως όλος αυτός ο ερασιτεχνικός θίασος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Βενεράτου «Απόλλων», με τους τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες και τη στήριξη του συλλόγου, δε φοβήθηκε να γίνει ευάλωτος, δίνοντας την ψυχή του, για να με βοηθήσει να μετατρέψω ένα όνειρο σε πραγματικότητα. Ένα βιβλίο σε παράσταση. Κάποιες λέξεις σε δρώμενα. Ένα μεγάλω ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, δεν ξέρω αν θα ήταν ποτέ αρκετό…

MIKROS PRIGKIPAS XERSONHSOS

Ανέχτηκε τις ιδιοτροπίες μου και έμαθε ότι δεν μπορούμε να ζητάμε από κάποιον κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να μας προσφέρει. Έμαθε ότι είναι πολύ δίσκολο να κρίνεις τον εαυτό σου, γιατί για να αναγνωρίσεις τα λάθη σου χρειάζεται σθένος και μεγαλείο ψυχής! Δε βλέπει κανείς παρά μονάχα με την καρδιά. Ότι είναι σημαντικό δεν το βλέπουνε τα μάτια. Είμαι υπεύθυνη για την ομάδα μου… .

Σε αυτήν την παράσταση πρωταγωνιστής είναι ο Μικρός Πρίγκιπας, ένα παιδί που πάντα χαμογελάει και όλο κάνει ερωτήσεις. Προσπαθείστενα προσεγγίσετε την παιδικότητα. Μόνο τα παιδιά έχουν αγνες ψυχές… χωρίς πονηριά. Αγαπούν χωρίς γιατί, χωρίς συμφέρον, χωρίς όρια. Αγαπούν γιατί αγαπούν. Ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε λίγο στον κόσμος της αθωότητας. Σίγουρα θα γίνουμε καλύτεροι Άνθρωποι. Τα προβλήματα, οι ευθύνες, τα αξιώματα, ο πλούτος είναι σειρήνες, που αλλοτριώνουν τους ανθρώπους… όπως τα παιδιά ξέρουν και διαθέτουν το μυστικό φίλτρο της επαναφοράς. Η αγνή ψυχή και η ανιδιοτελής αγάπη είναι η λύση. Προσπαθείστε να βρείτε το Μικρό Πρίγκιπα που βρίσκεται μέσα σας και βοηθείστε και τους γύρω σαν να βρούν το δικό τους. Ο κόσμος μπορεί να αλλάζει αρκεί να το θέλουμε πολύ!!.

Ας καλέσουμε λοιπόν τα παιδιά να ξεκινήσει το παραμύθι, να ελευθερόσουμε την ωραία πεταλούδα από τη σφραγισμένη γυάλα της… καινα ταξιδέψουμε μαζί σε πλανήτες που όλοι θα είμαστε παιδιά.

Συντελεστές

Συγγραφέας Αντουαν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Σκηνοθεσία Ερασιτέχνισσα Αικατερίνη Παπαζή-Ανδρώνη

Σκηνικά Εργαστήριο Ιδεών (Πόπη Φασουλάκη και Χάρης Σπινθάκης)

Συντονίστρια των μικρών μας πρωταγωνιστών Δήμητρα Παπαδάκη

Χορογραφίες Χριστίνα Μαραγκάκη

Χειριστής ήχου Χάρης Ουσταμανωλάκης

Χειριστής φωτισμού Γιάννης Αντωνακάκης

Παίζουν

(με σειρά εμφάνισης στην παράσταση)

Πεταλούδα Χριστίνα Μαραγκάκη

Αφηγητής Χάρης Σπινθάκης

Μικρκός Πρίγκιπας Μαρία Αθανασάκη

Αεροπόρος Σπύρος Σφακιανάκης

Τριαντάφυλλο Χριστίνα Μαραγκάκη

Μεταναστευτικά πολιά Ιωάννα Οικονομάκη Μαργαριτα Σταυρουλάκη Μαρια Σταυρουλάκη Νίκη Σωμαράκη.

Βασιλιάς Ευθύμης Ανδρώνης

Γεροποντικός Μαρίνος Πρεβελιανάκης

Ματαιόδοξη Κατερίνα Μουλακάκη

Μπεκρής Νίκος Ποτηράκης

Φανακόρος Θέμης Σπινθάκης

Επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαραγκάκης

Γεωγράφος Αποστόλης Παπαδάκης

Φίδι Κατερινα Τσίγκα

Λουλούδι της ερήμου Πόπη Φασουλάκη

Αλεπού Στέλιος Ξενάκης

Κήπος με τριαντάφυλλα Δήμητρα Ξενάκη Ελένη Ξενάκη Αργυρώ Μαρτίνη

Στάχυα Μανώλης Μανουσάκης Κατερίνα Πρικάκη και Νάσια Μπουμπουράκη

Κλειδούχος Θανάσης Μαρτίνης

Τρένα Γιώργος Γραμματικάκης, Μιχάλης Νικολούδης, Γιάννης Ξενάκης, Ζαχαρίας Σταυρουλάκης.

Έμπορος Γιώργος Πανταζής

Υποβολέας Νίκη Ψαλιδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση