HomeΚΟΣΜΟΣΠολιτικός από το κόμμα του Ρέντσι «έφαγε» τρία χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή

Πολιτικός από το κόμμα του Ρέντσι «έφαγε» τρία χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ιταλός επιχειρηματίας και πολιτικός Ρενάτο Σόρου καταδικάστηκε σήμερα από την ιταλική δικαιοσύνη σε τρία χρόνια φυλάκισης για φοροδιαφυγή.

Ο Σόρου, πρώην περιφερειάρχης της Σαρδηνίας από το 2004 μέχρι το 2008, αποφάσισε να παραιτηθεί από γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος στην Σαρδηνία, αλλά θέλησε να επαναλάβει ότι «θεωρούσε βέβαιο πως η δικαιοσύνη θα τον αθώωνε διότι δεν διέπραξε κανένα αδίκημα». Διατηρεί, όμως, τουλάχιστον για την ώρα, την θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου εξελέγη πάντα με τους «Δημοκρατικούς».

Το 2008 ο Σόρου είχε αγοράσει και την αριστερή ιταλική εφημερίδα L’ Unita ενώ στο τέλος της δεκαετίας του 1990 είχε ιδρύσει την εταιρία Tiscali, η οποία εξασφάλισε σημαντικό ρόλο στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου.

Το κίνημα «Πέντε Αστέρων» αναφέρεται σε «εμφανέστατο ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση Ρέντσι», υπενθυμίζοντας ότι πριν από δυο ημέρες ενεπλάκη σε έρευνα για διαβλητές εργολαβίες και φυλακίσθηκε ο δήμαρχος της πόλης Λόντι, ο Σιμόνε Ουτζέτι.

Ο δήμαρχος αυτής της πόλης της βόρειας Ιταλίας κατηγορείται ότι επενέβη για να ευνοήσει συγκεκριμένο επιχειρηματία σε διαγωνισμό για την διαχείριση της πισίνας του δήμου. Σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο Ουτζέτι μιλώντας σε συνομιλητή του υπογράμμιζε ότι «θεωρούσε πιθανή την επικείμενη επέμβαση της οικονομικής αστυνομίας».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι περιορίσθηκε έως τώρα να δηλώσει ότι «χρειάζεται σεβασμός και ηρεμία» και ότι «σέβεται το έργο των δικαστικών». Τις περασμένες εβδομάδες, όμως, ο Ρέντσι είχε τονίσει ότι «οι δικαστές πρέπει να εγγυώνται την έκδοση αποφάσεων μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα» προσθέτοντας ότι συχνά κάποιες έρευνες δεν καταλήγουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση