HomeΚΡΗΤΗΟργή λαού…για το ασφαλιστικό – Παραλύει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Οργή λαού…για το ασφαλιστικό – Παραλύει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους δρόμους κατεβαίνουν για άλλη μια φορά εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,  διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφίσει η κυβέρνηση το ερχόμενο σαββατοκύριακο στη Βουλή.

Με ανακοινώσεις τους ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ εξήγγειλαν 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και στην Κρήτη, θέλοντας να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο, που αποτελεί σύμφωνα με τους ίδιους, καταστροφή για όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν, όπως έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, δημοσιογράφοι, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας από αύριο μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες Κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκηρύσσει 48ωρη Γενική Απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και Σάββατο 7/5 2016.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις Γενικές Απεργίες και στα Συλλαλητήρια και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα της Κυβέρνησης.

Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα».

ΑΔΕΔΥ

Στην υλοποίηση της από καιρού ειλημμένης απόφασης για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση όταν κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε η ΑΔΕΔΥ.

Η διήμερη απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα συνεχιστεί το Σάββατο με την ΑΔΕΔΥ να καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής:

Με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κλιμακώνεται η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων», προβλέπουν νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή είτε μέσω της έμμεσης, είτε μέσω της άμεσης φορολογίας, η οποία αποτελεί συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 μνημόνια.

Απεργία και η ΠΝΟ

Παράλληλα, τετραήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από αύριο στις 6.00 το πρωί (Παρασκευή, 6 Μαΐου) έως στις 6.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει για αύριο συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 12.00 το μεσημέρι απέναντι από τον Αγ. Διονύσιο και καλεί τους Έλληνες ναυτικούς μαζικά και δυναμικά να διατρανώσουν τη θέλησή τους και να υψώσουν το ανάστημά του ενάντια στο εν λόγω νομοσχέδιο.

«Το κοινωνιοκτόνο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πλαισιωμένο και εμπλουτισμένο και με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που φτωχοποιούν ολοκληρωτικά τον Έλληνα εργαζόμενο δεν πρέπει να περάσει και να ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Γονείς και μαθητές

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν γονείς και μαθητές του Ηρακλείου ενάντια στο ασφαλιστικό.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου αναφέρει τα εξής :

“Στην επίθεση που δέχεται η λαϊκή οικογένεια και η νέα γενιά απαντάμε με συντονισμένο και οργανωμένο αγώνα. Για όσο μέτρο προόδου της κοινωνίας είναι το κέρδος, ούτε η παιδεία, ούτε η επιστήμη, ούτε ο άνθρωπος θα μπορούν να μπουν πάνω από αυτό. Σήμερα, βάζουν ταφόπλακα σε ότι κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ασφάλιση δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Κυρίως είναι το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Για την εργοδοσία και το κράτος το Ασφαλιστικό είναι νούμερα και υπολογισμοί κόστους, για εμάς είναι η ίδια μας η ζωή!

Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική που σε Ελλάδα, αλλά και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαλύει το Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα με βαριές συνέπειες, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά μας, δημιουργεί στρατιές ανέργων κι εξαθλιωμένων τμημάτων της εργατικής τάξης, μας γυρνά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα”

Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ

Μία σειρά από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ για το επόμενο τριήμερο, με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού.

Συγκεκριμένα απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή στις 9 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, το Σάββατο 7 Μαίου στις 10 το πρωί στα δικαστήρια και την Κυριακή 8 Μαίου στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: “Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε! Να απαντήσουμε με την ετοιμότητα μας στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, τις μεθοδεύσεις της για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά! Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού! Κανείς εργαζόμενος καμία βάρδια στη δουλειά! Ούτε ψυχή σε εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια!

Διαφήμιση
Διαφήμιση