HomeΚΡΗΤΗΚάλεσμα του ΠΑΜΕ στην πρωτομαγιάτικη απεργία

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην πρωτομαγιάτικη απεργία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους απηύθυναν σήμερα μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα μέλη της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ στην πρωτομαγιάτικη απεργία την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαίου στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Όπως ανέφεραν η Πρωτομαγιά είναι η μέρα της εργατικής τάξης όλου του κόσμου και σαν τέτοια σηματοδοτεί τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

Εμπνέει τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς ανεργία, μνημόνια, φτώχεια και εξαθλίωση. Μια κοινωνία, που η εργατική τάξη με τους συμμάχους της θα ικανοποιεί τις ανάγκες της που σήμερα συνθλίβονται για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των λίγων, που θα κουμαντάρει για το σκοπό αυτό τον πλούτο που παράγει.

20160505_130546 (1) 1

“Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα: Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Όλοι στη μάχη της Απεργίας! Η καλύτερη τιμή στην εξέγερση των εργατών του Σικάγο την Πρωτομαγιά του 1886 είναι η επιτυχία της. Στήνουμε εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.

O δρόμος του αγώνα είναι η μόνη επιλογή για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, για να διεκδικήσουμε όσα έχουμε ανάγκη. Είναι ώρα ευθύνης. Τιμούμε την Πρωτομαγιά, τους αγώνες της τάξης μας, τους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους στο καμίνι της ταξικής πάλης, συνεχίζοντας τον αγώνα.

Διδασκόμαστε από τους αγώνες της τάξης μας, που σηματοδοτούν ότι όσα καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών συγκρούσεων. Κανένας δεν μας χαρίστηκε. Το κεφάλαιο, ακόμα και την ώρα που με τον αγώνα μας το αναγκάσαμε να κάνει πίσω, παραμονεύει για να ξαναεπιτεθεί, να πάρει πίσω όσα κατακτήσαμε και ακόμη περισσότερα.

Οι κατακτήσεις μας στο πλαίσιο αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος είναι διαρκώς υπό αμφισβήτηση. Γι΄ αυτό δίπλα στον αγώνα για να ανακουφιστεί η ζωή μας από την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη βάζουμε τον αγώνα να οικοδομήσουμε με τα δικά μας χέρια μια κοινωνία που θα περάσει τη ζωή μας σε ανώτερο στάδιο ευημερίας. Η καλύτερη τιμή στους νεκρούς ήρωες της τάξης μας είναι ο αγώνας για την επιτυχία αυτού του σκοπού. Σε αυτή την κατεύθυνση, ακούραστα, αγόγγυστα, κάθε ώρα, κάθε μέρα, καταθέτουμε κόπους και θυσίες. Αργά ή γρήγορα θα μετρήσουμε τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη η ζωή μας”.

Προβολή ταινίας

Η ταινία «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού θα προβληθεί αύριο Παρασκευή στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Πρωτομαγιά.

Η βραβευμένη ταινία από το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αφηγείται την ιστορία της σύγκρουσης του 1913-14 μεταξύ της Ένωσης Ανθρακωρύχων Αμερικής (United Mine Workers of America) και των εταιρειών άνθρακα κάτω από την ηγεσία του Ροκφέλερ. Μια ιστορία ξεχασμένη, φυλαγμένη ωστόσο στη μνήμη των παιδιών και των εγγονών τους που μας τη μεταφέρουν με συγκίνηση, γεμάτοι υπερηφάνεια για τους δικούς τους και θυμό για τις αδικίες που αντιμετώπισαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση