HomeΚΡΗΤΗΗμερίδα για την οικοτεχνία στα Χανιά

Ημερίδα για την οικοτεχνία στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Παραγωγή και διάθεση προϊόντων οικοτεχνίας – πρόγραμμα νέων γεωργών 2016», διοργανώνει την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στις 17.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιουλιανός Τσιράκης» στο Σκινέ, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Στις ημερίδες, οι οποίες απευθύνονται στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο τομέα της οικοτεχνίας, θα αναλυθεί το «Θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας» από στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις τα εξειδικευμένα στελέχη θα αναλύσουν τις υγειονομικές απαιτήσεις, και τις προϋποθέσεις για την παραγωγή προϊόντων γάλακτος.

Επίσης στελέχη της Περιφέρειας της Βενετίας θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από την δική τους εφαρμογή στη παραγωγή οικοτεχνικών-αγροτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς.

Στο δεύτερο μέρος των ημερίδων θα γίνει εκτενής αναφορά στο μέτρο «Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με αφορμή και την προδημοσίευση της προκήρυξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά νέους ηλικίας 18-40 ετών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση