HomeΚΡΗΤΗΤο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου… έρχεται στο Ηράκλειο

Το Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου… έρχεται στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου, μετατρέποντας την πόλη σε μία τεράστια γιορτή χορού, τραγουδιού, χρωμάτων και μουσικών.

Από την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ξεκινά μία γιορτή με ζωγραφική, καλλιτεχνικό Graffiti, γλυπτική και κατασκευές (installations), θέατρο δρόμου, χορωδίες, όπερα, μουσικά σχήματα, αλλά και τυμπανιστές, μικρές μπάντες, Break Dance και Hip-Hop, χειροτέχνες, καλλιτέχνες της παντομίμας, κλόουν, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, performers, και τολμηρούς skaters.

Στόχος είναι να μεταμορφωθεί το κέντρο της πόλης σε ένα μεγάλο, ανοιχτό θέατρο τέχνης.

Γι’ αυτό και καλούνται οι νέοι δημιουργοί, όσο και οι παλαιότεροι και καταξιωμένοι, να συμμετάσχουν και να αφήσουν το στίγμα τους στην πόλη. Να έρθουν σε ζωντανή επαφή με το κοινό και να του προσφέρουν την απόλαυση της μέθεξης σε ό,τι σπουδαίο προσφέρει η τέχνη. Καλούνται οι Ηρακλειώτες να στηρίξουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις αυτού του φεστιβάλ, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην Κρήτη.

Ζητούμενο είναι να αναδειχθεί το καλλιτεχνικό δυναμικό, να ομορφύνουν υποβαθμισμένα σημεία της πόλης, να εμφανιστούν νέοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, φερμένοι από κάθε άκρη του νησιού, της χώρας ή και του εξωτερικού, και να δοθεί η ευκαιρία για μια συνάντηση χαράς και δημιουργίας, που θα ζωντανέψει το κέντρο του Ηρακλείου.

Λόγω των αργιών του Πάσχα, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής παρατείνεται μέχρι την 10η Μαΐου 2016.

Η αρμόδια αντιδημαρχία του Δήμου Ηρακλείου υπενθυμίζει ότι οι δηλώσεις υποβάλλονται στο γραφείο του καλλιτεχνικού Διευθυντή τού Δήμου Ηρακλείου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2, Ώρες 10-13 π.μ, πλην Σαββάτου και Κυριακής).

Δήλωση συμμετοχής έχει αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα τού Δήμου Ηρακλείου (www.heraklion.gr). Υπεύθυνες επικοινωνίας κα Ιωάννα Γιάνναρη, τηλ. 6937574944, και κα. Μάρα Παναγιωτάκη, τηλ. 6974453675.

Διαφήμιση
Διαφήμιση