HomeΚΡΗΤΗΜε αρνητικό πρόσημο η πασχαλινή περίοδος για τα μαγαζιά-Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Με αρνητικό πρόσημο η πασχαλινή περίοδος για τα μαγαζιά-Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η πασχαλινή περίοδος για τα καταστήματα του Ηρακλείου, καθώς η αγοραστική διάθεση των καταναλωτών ήταν σαφώς μειωμένη σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους των προηγούμενων χρόνων.

Οι καταστηματάρχες αν και περίμεναν ότι κατά τις ημέρες του Πάσχα το αρνητικό κλίμα, που επικρατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα επρόκειτο να ανατραπεί, τελικά διαψεύστηκαν, καθώς ο τζίρος των καταστημάτων έπεσε κατά πολύ φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Οι πολιτικές εξελίξεις, η καθυστέρηση στη συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και δανειστών και η ανασφάλεια που προκαλούν όλα αυτά στους πολίτες αναπόφευκτα έχει αντίκτυπο στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές διστάζουν να ξοδέψουν χρήματα,- αν βέβαια αυτά υπάρχουν-, διότι δε γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τα καταστήματα που μπορεί να πει κανείς ότι δούλεψαν τις ημέρες του Πάσχα ήταν εκείνα με τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, καθώς οι ανάγκες των παιδιών αποτελούν προτεραιότητα για κάθε οικογένεια.

Όπως ανέφεραν έμποροι στο cretapost, η κατάσταση στην αγορά του Ηρακλείου είναι δραματική, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες δεν “κινείται φύλλο”.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί με όλα αυτά που συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο και οι προηγούμενες χρονιές που έβλεπαν τα καταστήματα να γεμίζουν με κόσμο, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος ξεκινάει από σήμερα στα καταστήματα του Ηρακλείου, με τους εμπόρους να προχωρούν σε μικρά ή μεγάλα ποσοστά έκπτωσης, προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές στα μαγαζιά τους.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Μαίου με τους καταστηματάρχες να ευελπιστούν ότι ο κόσμος θα κατέβει στην αγορά για να ψωνίσει σε συμφέρουσες τιμές.

Σημειώνεται ότι από σήμερα επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαίου οι έμποροι, που επιθυμούν, θα μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους κανονικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση