HomeΚΡΗΤΗΑύριο απολογούνται για τα «εκρηκτικά» στο Λασίθι

Αύριο απολογούνται για τα «εκρηκτικά» στο Λασίθι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του ανακριτή Λασιθίου αναμένεται να περάσουν οι τέσσερις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν την Δευτέρα του Πάσχα σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Κριτσά και είχαν στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών.

Πρόκειται τρία άτομα, δύο 32χρονους και έναν 21χρονο.

Όπως διαπιστώθηκε, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε υπαίθριους χώρους, οι τρεις συλληφθέντες κατείχαν συνολικά 46 αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, βάρους περίπου 73 κιλών, ακαριαία θρυαλλίδα μήκους 82 μέτρων και 47 πυροκροτητές, στους οποίους είχε προσαρμοστεί βραδύκαυστη θρυαλλίδα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι εκρηκτικές ύλες μεταφέρονταν σε δύσβατη περιοχή, με σκοπό τη ρίψη τους.

Εικόνα 057 1

Τι λέει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Θέση για το θέμα πήρε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, Μανόλης Θραψανιτάκης ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:

«Η απόφαση για την προφυλάκιση  των συμπολιτών μας εξέπληξε την τοπική κοινωνία. Δεν κρίνουμε την απόφαση των αρμοδίων λειτουργών. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι συμπολίτες συμμετείχαν σ’ ένα έθιμο χρόνων, ότι παρουσιάστηκαν από μόνοι τους στην αστυνομία  κατόπιν υπόδειξης των επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης  και κατά γενική ομολογία οι συγκεκριμένοι δεν έχουν δείξει σημεία παραβατικότητας.

Χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς το σκεπτικό της παραπομπής,  το γεγονός της αντιμετώπισης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας με όρους κατοχής εκρηκτικών, είναι τουλάχιστον υπερβολικό».

Εικόνα 058 1

Διαφήμιση
Διαφήμιση