HomeΚΟΣΜΟΣΓρονθοκόπησαν τη γυναίκα που ζωγράφισε τον πίνακα με το… μικροσκοπικό μόριο του Τραμπ

Γρονθοκόπησαν τη γυναίκα που ζωγράφισε τον πίνακα με το… μικροσκοπικό μόριο του Τραμπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον περασμένο μήνα είχε προκαλέσει σάλο με τον πίνακά της, στον οποίο αποτύπωνε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, γυμνό, αλλά και με… μικροσκοπικό μόριο.

Ο πίνακας της Αμερικανίδας με καταγωγή από την Αυστραλία, Ιλμα Γκορ, έκανε το γύρο του Διαδικτύου με δεκάδες να διασκεδάζουν με την αποτύπωση της ανατομίας του εκκεντρικού επιχειρηματία, αλλά και πολλούς να εξοργίζονται που τόλμησε να χλευάσει με αυτόν τον τρόπο τον Τραμπ.

Έκτοτε πολλές ήταν οι απειλές που δέχθηκε από υποστηρικτές του επικρατέστερου υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία, ενώ φερόμενος ως εκπρόσωπος του Τραμπ την προειδοποίησε ότι αν πουλήσει το έργο της θα της ασκήσει μήνυση.

Ωστόσο, κανείς μέχρι πρότινος δεν είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά απέναντί της, αλλά πριν τρεις ημέρες ένας εξοργισμένος φανατικός θαυμαστής του Τραμπ την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο στην Καλιφόρνια.

Η ζωγράφος ανήρτησε φωτογραφία του προσώπου της με τους μώλωπες κάτω από το μάτι της στον λογαριασμό της στο Instagram περιγράφοντας το βίαιο περιστατικό: «Σήμερα μου έριξε μπουνιά στο πρόσωπο ένας άνδρας που βγήκε από το αυτοκίνητό του φωνάζοντας: “Τραμπ 2016!” στο Λος Άντζελες, λίγες ημέρες αφότου επέστρεψα από το Λονδίνο στο δρόμο κάτω από το σπίτι μου».

Συνεχίζοντας η Γκορ επισήμανε πως παρότι ενθαρρύνει «το πάθος, την γνώμη και το συναίσθημα, ειδικά μέσω της τέχνης, πιστεύω ότι η βία είναι αηδιαστική» και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι μέσω Facebook ένας ανώνυμος βρήκε τη διεύθυνσή της την κάνει να νιώθει άστεγη.

«Αυτού του είδους η βία κάνει εμάς τους καλλιτέχνες να νιώθουμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου το έργο μας δεν είναι ασφαλές. Λυπάμαι για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Αμερική. Λυπάμαι που ο Τραμπ και πολλοί από τους υποστηρικτές του, δεν βρίσκουν λόγια για να εκφράσουν τις απόψεις τους, αλλά χρειάζονται τοίχους, εικονικούς πνιγμούς και γροθιές», συνέχισε καλώντας τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών αν σταματήσει να διαιωνίζει τη βία.

«Κάνε την Αμερική αξιοπρεπή ξανά», τόνισε η νεαρή παραποιώντας το σλόγκαν «Κάνε την Αμερική σπουδαία ξανά», το οποίο «δανείστηκε» από τον Ρόναλντ Ρίγκαν ο Τραμπ.

Η Γκορ επισήμανε, μάλιστα, πως ο δράστης δεν έχει συλληφθεί και ότι οι υπόλοιποι άνδρες που βρίσκονταν στο σημείο έφυγαν γελώντας, ωστόσο τόνισε ότι έκανε σχετική αναφορά στην αστυνομία μετά το βίαιο περιστατικό.

Η καλλιτέχνις παρά τις απειλές και την επίθεση υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει το έργο της και ελπίζει ότι ο πίνακας θα πουληθεί, τα έσοδα από τα οποία θα τα διαθέσει σε οργάνωση για τους άστεγους.

«Είναι η τέχνη μου και την υποστηρίζω. Όποιος φοβάται ένα ψεύτικο πέος δεν με τρομάζει», τόνισε η Γκορ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση