HomeΚΡΗΤΗΤο μοναστήρι με τα αμέτρητα λουλούδια και την απέραντη αγάπη…γιορτάζει!

Το μοναστήρι με τα αμέτρητα λουλούδια και την απέραντη αγάπη…γιορτάζει!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε υψόμετρο 630 μέτρων στους πρόποδες του Ψηλορείτη στέκεται επιβλητική η Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης στη νότια πλευρά του Κρουσσώνα.

Ένα μοναστήρι από τα πλουσιότερα κατά την Τουρκοκρατία, εδώ και αρκετές δεκαετίες προσελκύει χιλιάδες πιστών, οι οποίοι την επισκέπτονται συχνά για να ανάψουν ένα κεράκι στη Χάρη της.

agia eirini 1

Τα συναισθήματα που διακατέχουν τους επισκέπτες της Μονής καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον ιερό τούτο τόπο, με τα δεκάδες πολύχρωμα λουλούδια, που βρίσκονται από τη μία άκρη μέχρι την άλλη στον περίβολο της εκκλησίας, έντονα και αμέτρητα.

agia2

Οι μοναχές του μοναστηριού τρέχουν να υποδεχτούν, να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους σε όλους εκείνους, που επισκέπτονται την Αγία Ειρήνη.

agia 1

Όλες τους αξιαγάπητες, φιλικές προς τον καθένα που θα χτυπήσει την πόρτα τους, ταπεινές και προσηλωμένες στο σκοπό τους, έτοιμες να ακούσουν, να βοηθήσουν, να νιώσουν τον προβληματισμό του καθενός που θα τους ζητήσει μια συμβουλή,ένα … άγγιγμα συμπόνιας.

agia eirini2

Το Πανηγύρι της Αγίας Ειρήνης

Την Πέμπτη της Διακαινισίμου 5 Μαϊου 2016 γιορτάζει η Αγία Μεγαλομάρτυς Ειρήνη και πανηγυρίζει η φερώνυμος Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίας Ειρήνης στον Κρουσώνα.

Συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη 4 Μαϊου στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ.κ. Μεθοδίου Βερνιδάκη Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Από τις 10.30 το βράδυ μέχρι τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

agia3

Την Πέμπτη 5 Μαϊου, ημέρα της Εορτής στις 7.30 το πρωί θα αρχίσει ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ θα ακολουθήσει Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ειρήνης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας της Αγίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση