HomeΚΟΣΜΟΣΠαράταση δύο ετών στους διασυνοριακούς ελέγχους ζητούν έξι χώρες της ΕΕ

Παράταση δύο ετών στους διασυνοριακούς ελέγχους ζητούν έξι χώρες της ΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την παράταση δύο ετών των προσωρινών διασυνοριακών ελέγχων εντός της γεωγραφικής ζώνης εφαρμογής της συμφωνίας Σένγκεν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today.

Άλλωστε, την επέκταση του μέτρου είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του θα ζητήσει την επέκταση των ελέγχων και πέρα από τα μέσα Μαΐου που λήγει η απόφαση.

«Οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να συνεχίσουν να έχουν την ευελιξία και την δυνατότητα και εγκαθιστούν τους συνοριακούς ελέγχους στα εσωτερικά τους σύνορα, σε περιπτώσεις που αυτές θεωρούν απαραίτητο», είχε δηλώσει ο Ντε Μεζιέρ, προσθέτοντας ότι τέτοια μέτρα είναι απαραίτητα για να εγγυηθούν ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το Russia Today εκτός από τη Γερμανία, πέντε ακόμα χώρες της ΕΕ συμφωνούν με αυτή την θέση, εκ των οποίων η Δανία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Γαλλία και το Βέλγιο.

Στο μεταξύ, η Δανία σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει τους ελέγχους μέχρι τουλάχιστον τις 2 Ιουνίου.

Όλα αυτά, ενώ περισσότερο από ένα εκατ. μεταναστών από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και την Ασία έχουν φτάσει στην Ευρώπη μόνο το 2015.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση