HomeΚΟΣΜΟΣΤραμπ: Η Κίνα «βιάζει» τις ΗΠΑ με τις εμπορικές της πρακτικές

Τραμπ: Η Κίνα «βιάζει» τις ΗΠΑ με τις εμπορικές της πρακτικές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει χάσει ευκαιρία να επικρίνει την κυβέρνηση Ομπάμα για τις συμφωνίες που έχει συνάψει με άλλα κράτη.

Ωστόσο, η γλώσσα που χρησιμοποίησε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ιντιάνα, αναφερόμενος στην Κίνα και τις εμπορικές της σχέσεις με τις ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα προσβλητική και ακραία, ακόμα και για τα δεδομένα του Τραμπ.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας είπε στους υποστηρικτές του πως «η Κίνα είναι υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία της ανθρωπότητας», αφού χρησιμοποιεί αθέμιτες μεθόδους για να κρατήσει το νόμισμά της σε χαμηλά επίπεδα, προκειμένου οι εξαγωγές της να είναι πιο ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι πρακτικές αυτές προκαλούν σοβαρές ζημίες στις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, τόνισε ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στην Κίνα να βιάζει τη χώρα μας. Η πρόθεσή μας είναι να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση και μην ξεχνάτε ότι εμείς έχουμε τα «χαρτιά» για το πετύχουμε αυτό», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το BBC, στο μανιφέστο της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ δεσμεύεται να κλείσει μια καλύτερη συμφωνία με την Κίνα που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων, βοηθώντας παράλληλα και τους εργαζόμενους.

Οι τέσσερις στόχοι που θέτει περιλαμβάνουν την άμεση κήρυξη της Κίνας «χειραγωγό ισοτιμιών» αλλά και μέτρα καταπολέμησης των «παράνομων επιδοτήσεων των κινεζικών εξαγωγών» που συχνά συνοδεύονται από χαμηλά εργασιακά και περιβαλλοντικά πρότυπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η χρήση τόσο σκληρών εκφράσεων εκ μέρους του Τραμπ για την κυβέρνηση της Κίνας, το Πεκίνο δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια επίσημη δήλωση ή απάντηση στις κατηγορίες του Αμερικανού Μίδα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση