HomeΚΟΣΜΟΣΠτώση για το πετρέλαιο λόγω αύξησης της παραγωγής του ΟΠΕΚ

Πτώση για το πετρέλαιο λόγω αύξησης της παραγωγής του ΟΠΕΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πτώση καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αύξηση της παραγωγής στη Μέση Ανατολή αντισταθμίζεται με μία μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ αλλά και λόγω της πρόσφατης αποδυνάμωσης του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, το πετρέλαιο τύπου Brent διαπραγματεύεται αυτή την ώρα στα 46,93 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI κινείται στα 45,63 δολάρια το βαρέλι.

Η παραγωγή αργού από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEK) ανήλθε τον Απρίλιο στα 32.640.000 βαρέλια την ημέρα, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο που έχει σημειωθεί στην πρόσφατη ιστορία.

Η Ρωσία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εκτός ΟΠΕΚ, αύξησε επίσης τον Απρίλιο τις μηνιαίες θαλάσσιες εξαγωγές αργού πάνω από 7% στα 3.117.000 βαρέλια ημερησίως.

Παράλληλα, η ρευστότητα ήταν χαμηλή, λόγω των διακοπών της Πρωτομαγιάς.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), δήλωσε ότι οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να πιάσουν πάτο, αν δεν προκύψουν μείζονα παγκόσμια οικονομικά ζητήματα.

«Σε ένα κανονικό οικονομικό περιβάλλον, θα δούμε την κατεύθυνση των τιμών του πετρελαίου να είναι προς τα πάνω παρά προς τα κάτω», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙΕΑ, Fatih Birol την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών ενέργειας στην Ιαπωνία.

Η εξαγωγή πετρελαίου από μέλη εκτός ΟΠΕΚ αναμένεται να μειωθεί κατά περισσότερο από 700.000 βαρέλια ημερησίως φέτος, τη μεγαλύτερη πτώση σε περίπου 20 χρόνια, πρόσθεσε ο ίδιος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση