HomeΚΟΣΜΟΣΣτις κάλπες για νέο δήμαρχο οι Λονδρέζοι στις 5 Μαΐου

Στις κάλπες για νέο δήμαρχο οι Λονδρέζοι στις 5 Μαΐου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανάμεσα στον γιο ενός δισεκατομμυριούχου, τον συντηρητικό Ζακ Γκόλντσμιθ, και τον γιο ενός Πακιστανού οδηγού λεωφορείου, τον Εργατικό Σαντίκ Χαν, έχουν να διαλέξουν οι κάτοικοι του Λονδίνου στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 Μαΐου.

Την ίδια ημέρα, οι Σκοτσέζοι, οι Ουαλοί και οι Βορειοϊρλανδοί θα εκλέξουν τα νέα κοινοβούλια τους και θα ανανεωθούν 124 δημοτικά συμβούλια στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στο Λονδίνο, ο Σαντίκ Χαν, 45 ετών, προηγείται με άνετη διαφορά, ενώ η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov δίνει έντεκα μονάδες προβάδισμα στον βουλευτή του Τούτινγκ, μιας λαϊκής συνοικίας του νότιου Λονδίνου. Σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής, θα είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της κοσμοπολίτικης βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά και μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Ο 41χρονος Ζακ Γκόλντσμιθ, βουλευτής από το Ρίτσμοντ, προσπαθεί εδώ και μερικές εβδομάδες να πείσει πως ο Σαντίκ Χαν, πρώην δικηγόρος, ειδικευμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει διασυνδέσεις με τους ακραίους ισλαμιστές, κατηγορία την οποία ενστερνίζεται και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Ωστόσο το στρατόπεδο του Χαν χαρακτηρίζει τη στρατηγική του «αξιοθρήνητη» και «απελπισμένη».

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση