HomeΚΡΗΤΗΧριστός Ανέστη! Η Ανάσταση του Κυρίου να φωτίσει τις ψυχές όλων!

Χριστός Ανέστη! Η Ανάσταση του Κυρίου να φωτίσει τις ψυχές όλων!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την κορύφωση του Θείου Δράματος ο ελληνισμός σε κάθε γωνιά της γης γιορτάζει σήμερα το Άγιο Πάσχα, το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Εκατοντάδες κρητικοί βρέθηκαν χθες το βράδυ σε μοναστήρια και εκκλησίες του νησιού για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους, ενώ σε αρκετά χωριά έκαψαν τον Ιούδα, τηρώντας το έθιμο πολλών ετών, που διατηρείται σε αρκετές περιοχές αναλλοίωτο μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Μικροί και μεγάλοι μετέφεραν το Άγιο Φως με αναμμένες λαμπάδες, μεταδίδοντας από σπίτι σε σπίτι το χαρμόσυνο μήνυμα, που γεμίζει ελπίδα και πίστη τις ψυχές των ανθρώπων.

Σήμερα από νωρίς το πρωί ξεκινούν οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι, με το πατροπαράδοτο σούβλισμα του οβελία, με τις καιρικές συνθήκες να είναι σύμμαχος όλων, όσοι επέλεξαν την ύπαιθρο για να γιορτάσουν τη σημερινή ημέρα.

Ωστόσο οι επί ποδός βρίσκονται οι άνδρες της Τροχαίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου σε ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Συνεργεία πραγματοποιούν ελέγχους αλκοτέστ, ενώ σε συνεχή λειτουργία είναι και το φωτογραφικό ραντάρ.

Η ομάδα του cretapost εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά από καρδιάς και η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φωτίσει με άπλετο φως τις ψυχές μικρών και μεγάλων!

Διαφήμιση
Διαφήμιση