HomeΚΟΣΜΟΣISIS: Σε 22 μήνες από την ίδρυση του έχει δολοφονήσει 4.144 άτομα

ISIS: Σε 22 μήνες από την ίδρυση του έχει δολοφονήσει 4.144 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκεί που σταματά η λογική ξεκινούν οι τζιχαντιστές. Τα στοιχεία οργανισμών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πραγματικά προκαλούν ανατριχίλα και σοκ.

Το Ισλαμικό Κράτος σε λιγότερο από δύο χρόνια έχει εκτελέσει περισσότερους από 4.000 ανθρώπους. Διεθνείς παρατηρητές υποστηρίζουν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποκεφαλιστεί ή πυροβοληθεί για αδικήματα όπως η αποστασία και ο σοδομισμός.

Από την ίδρυση του ISIS τον Ιούνιο του 2014 οι παρατηρητές έχουν συντάξει έναν ατέλειωτο κατάλογο με τις φρικαλεότητες των τζιχαντιστών. Αποκεφαλισμοί, πυροβολισμοί, λιθοβολισμοί και άλλοι μέθοδοι δολοφονίας, συμπεριλαμβανομένων και πτώσεις ανθρώπων από κτίρια ή καύση μέσα σε κλουβιά είναι οι συνήθεις πρακτικές τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), δήλωσε ότι μέσα σε 22 μήνες το «χαλιφάτο» έχει αφαιρέσει τη ζωή 4.144 ατόμων.

Πολίτες ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά είναι ανάμεσα στα χιλιάδες θύματά τους. Στις 29 Μαρτίου του 2016 οι τζιχαντιστές έδωσε βίντεο από 80 εκτελέσεις. Εκείνη την ημέρα ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένα παιδί. Σοδομισμός, αποστασία, κατασκοπεία είναι οι βασικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα θύματα.

Πρώην μαχητής του Ισλαμικού Κράτους που υπηρέτησε στη Συρία περιέγραψε την απόλυτη φρίκη: «Είδα λιθοβολισμούς, αποκεφαλισμούς, πυροβολισμούς, να κόβουν χέρια και πολλά άλλα. Εχω δει παιδιά στρατιώτες -13 ετών με εκρηκτικές ζώνες και καλάσνικοφ. Μερικά αγόρια οδηγούσαν τα αυτοκίνητα με τα θύματα. Αλλα πάλι έκαναν ακόμα και εκτελέσεις. Η χειρότερη μνήμη που έχω είναι από την εκτέλεση έξι ανδρών που πυροβολήθηκαν στο κεφάλι από καλάσνικοφ.

Σε έναν άλλον άνδρα τον κρατούσαν και του έκαψαν ολόκληρο το χέρι. Το Ισλαμικό Κράτος είναι απάνθρωπο. Εχω δει αδερφό να σκοτώνει αδερφό με την υποψία ότι κατάσκοπος. Φίλος να δίνει εντολή να σκοτώσουν κολλητό του. Τις περισσότερες εκτελέσεις τις κάνουν δημόσια για να σκορπίζουν τον τρόμο. Συμβαίνουν ασύλληπτα και τρομερά πράγματα. Που δεν τα χωράει ανθρώπινος νους».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση