HomeΣΠΟΡΗμιτελικοί Γιουρόπα Λιγκ : Μικρό προβάδισμα για τις Ισπανικές ομάδες , όλα θα κριθούν στις ρεβάνς.

Ημιτελικοί Γιουρόπα Λιγκ : Μικρό προβάδισμα για τις Ισπανικές ομάδες , όλα θα κριθούν στις ρεβάνς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Σήμερα  , Μ. Πέμπτη 28/4 διεξήχθησαν τα πρώτα παιχνίδια για τους ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις Σαχτάρ Ντονέτσκ- Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ .

Σε καμία από τις αναμετρήσεις δεν υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί , καθώς το μεγαλύτερο όνομα και εμπειρία των Σεβίλλη και Λίβερπουλ αντισταθμιζόταν από την δύναμη της έδρας των Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα.

Στο Ελ Μαδριγάλ , η Βιγιαρεάλ υπέταξε την Λίβερπουλ , με 1-0 , χάρη σε γκολ του Άντριαν Λόπεζ στο 92 , αποκτώντας ισχνό προβάδισμα για την ρεβάνς. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ θεαματικό , με πολλές φάσεις εκατέρωθεν  , αλλά οι άμυνες ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και έτσι δεν υπήρχαν σοβαρές απειλές στις 2 εστίες .

Έτσι το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Βιγιαρεάλ είχε δοκάρι με τον Μακαμπού και η Λίβερπουλ απάντησε 6 λεπτά αργότερα με καλή ευκαιρία του σκορ του χρυσού γκολ στον επαναληπτικό με την Ντόρτμουντ, Λόβρεν.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι 2 ομάδες έχασαν από μια καλή ευκαιρία , οι γηπεδούχοι  στο 87 με τον Μακαμπού και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ , ένα λεπτό αργότερα με τον Μορένο . Την τελευταία λέξη όμως την είπε η Βιγιαρεάλ που σκόραρε σε μια αντεπίθεση με τον Άντριαν Λόπεζ στο 92 και πήρε μια σπουδαία νίκη.

Η Βιγιαρεάλ πήρε ναι μεν μια σπουδαία νίκη , που της δίνει προβάδισμα για την ρεβάνς , αλλά 90 λεπτά στο Άνφιλντ , είναι πολλά , κάτι που κατάλαβε πολύ πρόσφατα και η Ντόρτμουντ.

Η Λίβερπουλ , έχει την ποιότητα και το ειδικό βάρος να ανατρέψει την κατάσταση , αλλά έχει και να αντιμετωπίσει μια σπουδαία αντίπαλο , οπότε πρέπει να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική για να προκριθεί στον τελικό.

Στην Ουκρανία , σε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι , Σαχτάρ και Σεβίλλη , αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 . Τα γκολ για την Σαχτάρ πέτυχαν , οι Μάρλος στο 23 και Στεπανένκο στο 39 , ενώ για την Σεβίλλη , ο Βιτόλο στο 6ο και ο Γκαμειρό με πέναλτι στο 82ο λεπτό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Σεβίλλη που προηγήθηκε νωρίς με τον Βιτόλο , όμως γρήγορα η Σαχτάρ ανέκαμψε και πέτυχε δύο γκολ σε μισή ώρα παιχνιδιού για το 2-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Δίκαιο σκορ για την εικόνα του αγώνα ως τότε , καθώς η Σαχτάρ όχι απλά δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε , αλλά ανέβασε ρυθμούς και ανέτρεψε την κατάσταση .

Στην επανάληψη και οι 2 ομάδες βγήκαν μπροστά γιατί ήθελαν και οι 2 να σκοράρουν και χάνονταν εκατέρωθεν ευκαιρίες . Ως το 82ο λεπτό όπου ο Βιτόλο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μαριάνο Φερέιρα και ο Γκαμειρό ισοφάρισε. Από κείνο το σημείο και μετά δεν άλλαξε κάτι ως το τελικό 2-2.

Η Σαχτάρ  ,πάει να αγωνιστεί σε μια δύσκολη έδρα , έχοντας δεχτεί 2 εκτός έδρας γκολ , όμως με σημαία την απόδοση από το 6ο ως το 36ο λεπτό μπορεί να διεκδικήσει τις πιθανότητές της.

Η Σεβίλλη , που είναι κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια στην διοργάνωση , απέχει 90 λεπτά στην έδρα της από έναν ακόμα τελικό , και αν παρουσιαστεί όπως συνήθως θα καταφέρει να προκριθεί.

Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ , λοιπόν, απέκτησαν προβάδισμα , αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα. Περιμένουμε λοιπόν εναγωνίως τις ρεβάνς που θα φτιάξουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού .

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση