HomeΚΡΗΤΗΤην Δευτέρα απολογούνται οι 6 για την κοκαΐνη και τους εκβιασμούς

Την Δευτέρα απολογούνται οι 6 για την κοκαΐνη και τους εκβιασμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Δευτέρα το πρωί αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή Ηρακλείου οι έξι συλληφθέντες που θα απολογηθούν για την κοκαΐνη, τους εκβιασμούς και τα όπλα.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Ηρακλείου ο οποίος τους άσκησε διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών, συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης, απόπειρα απάτης, ζωοκλοπής και βαριά σωματική βλάβη.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες από 21 έως 44 χρόνων κι έναν 24χρονο από το Πακιστάν.

20160427_093008

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και η… σύλληψη

Λαβράκι… έβγαλε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης σε Χερσόνησο, Μινώα Πεδιάδος και Μαλεβίζι.

Οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν «φύλλο και φτερό» σπίτια, στάβλους και χωράφια και κατάφεραν να εξυχνιάσουν εφτά υποθέσεις που τους απασχολούσαν για καιρό ενώ συνέλαβαν συνολικά 6 δράστες (πέντε Έλληνες και ένας Πακιστανός) και σχημάτισαν δικογραφία για 16 άτομα.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί ενώ στόχο είχε την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης  και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και  συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Καστελλίου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσσαράς, Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Λασιθίου.

20160427_112541

Εξιχνίαση 7 υποθέσεων

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων,  εξιχνιάστηκαν ακόμη επτά υποθέσεις, οι οποίες είχαν διαπραχθεί από την 21.07.2015 έως και τον Ιανουάριο 2016.

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη 16 ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών, περί Ζωοκλοπής, περί Όπλων, απόπειρα εκβίασης, κλοπή οχήματος και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

image-70deebcb22e2d7ed6c223142dd7ab3234af2d90ff552264732437ce4e015a4de-V

Αναλυτικότερα, εξιχνιάστηκαν:

υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη),

δύο περιπτώσεις ζωοκλοπής σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος απ΄όπου αφαιρέθηκαν συνολικά 211 αιγοπρόβατα και αμνοερίφια,

υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος,

2 υποθέσεις επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος τριών ημεδαπών και

υπόθεση απόπειρας εκβίασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση