HomeΥΓΕΙΑΠροειδοποίηση για σκευάσματα που διακινούνται κυρίως μέσω διαδικτύου

Προειδοποίηση για σκευάσματα που διακινούνται κυρίως μέσω διαδικτύου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη φαρμακολογικά δραστική ουσία sildenafil, χωρίς να αναγράφεται στην επισήμανσή τους, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας, περιέχουν τα προϊόντα Enhanced Vegetal Vigra και Great Penis/Grand Penis, τα οποία διακινούνται κυρίως μέσω διαδικτύου.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. «Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό».

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, ο οποίος επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση