HomeΚΡΗΤΗΠαραιτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου υπέβαλε με επιστολή του προς το δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ο Γιάννης Περάκης.

Ο ίδιος επικαλείται λόγους ηθικής τάξης στην παραίτησή του, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως μολονότι δεν του ζητήθηκε αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός προεδρείου προκειμένου να συμβάλει όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «στο νέο ξεκίνημα που επιχειρείται από τη δημοτική αρχή Χανίων για την αναβάθμιση της λειτουργίας της».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Περάκης τονίζει: «Κρίνω επιβεβλημένο, αν και δεν μου ζητήθηκε, για λόγους ηθικής τάξεως και ισότιμης αντιμετώπισης των μελών της δημοτικής μας παράταξης από τις όποιες επιλογές του δημάρχου Χανίων, να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου».

Ακόμη, ο κ. Περάκης διευκρινίζει ότι παραμένει ενεργό μέλος της δημοτικής παράταξης του Τάσου Βάμβουκα και δεσμεύεται ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται καθημερινά ως δημοτικός σύμβουλος».

Στην ίδια αποστολή, ο κ. Περάκης προχωρώντας σε ένα μίνι απολογισμό του έργου του ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  αφήνει αιχμές για τη στάση παρατάξεων και συμβούλων λέγοντας:

«Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντά μου στοχεύοντας στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με δημοκρατικές διαδικασίες ειλικρινή σεβασμό προς όλες τις παρατάξεις, διαφάνεια και πνεύμα ουσιαστικής συνεργασίας. Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος στόχος παρά την προσπάθεια μου δεν επιτεύχθηκε επαρκώς και αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. Παράλληλα, όμως, οφείλω να επισημάνω την πεποίθησή μου ότι ο εν λόγω στόχος δεν θα επιτευχθεί ούτε στο μέλλον, αν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν λειτουργήσουν με διαφορετικό πνεύμα, διάθεση συνεργασίας και αντίληψη σεβασμού της αντίθετης άποψης στη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση