HomeΣΠΟΡΗμιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ : Μαδριλένικο προβάδισμα και στους 2 αγώνες.

Ημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ : Μαδριλένικο προβάδισμα και στους 2 αγώνες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το διήμερο 26-27/4 , διεξήχθησαν οι πρώτοι ημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για τους  αγώνες  Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης- Μπάγερν.

Στα δύο αυτά παιχνίδια  , φαβορί λόγω ονόματος ήταν οι φιλοξενούμενοι , αλλά επειδή αντιμετώπιζαν πολύ υπολογίσιμους αντιπάλους , δεν χωρούσαν προγνωστικά για το τελικό αποτέλεσμα.

Στο Μάντσεστερ , η Ρεάλ κλήθηκε να αγωνιστεί , χωρίς  τον Ρονάλντο που ήταν εκτός αποστολής , κάτι που την επηρέασε σαφώς στην δημιουργία φάσεων τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο .

Στο πρώτο ημίχρονο , η Ρεάλ ξεκίνησε καλύτερα δημιουργώντας φάσεις  χωρίς όμως να απειλήσει σοβαρά τον Χαρτ , και προς το τέλος του ημιχρόνου η Σίτι παρά την αναγκαστική αλλαγή του Σίλβα στο 40 ανέβασε ρυθμούς και ισορρόπησε το παιχνίδι . Παρόλα αυτά το σκορ του ημιχρόνου ήταν 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο , παρότι αντικαταστάθηκε και ο Μπενζεμά , η Ρεάλ ήταν πολύ καλύτερη και έχασε πολλές ευκαιρίες  , με κορυφαίες το δοκάρι του Χεσέ στο 71 και την εξ επαφής ευκαιρία του Πέπε  στο 82ο λεπτό .Το 0-0 ήταν το τελικό σκορ και αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς.

Η Σίτι , θα κυνηγήσει το εκτός έδρας γκολ , για να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να βρεθεί για πρώτη φορά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ , απέναντι σε μια ομάδα που θα χρειαστεί και αυτή να σκοράρει οπότε σίγουρα θα βρει χώρους να επιτεθεί .

Από την άλλη , η Ρεάλ είναι σίγουρα το φαβορί , αλλά θα ήθελε να έχει ετοιμοπόλεμους τους Ρονάλντο και Μπενζεμά προκειμένου να είναι πλήρως προετοιμασμένη για έναν αγώνα που θα την οδηγήσει 90 λεπτά μακριά από το 11ο τρόπαιο της.

Στο Βιθέντε Καλδερόν , η Ατλέτικο , με όπλο , για άλλη μια φορά την απίστευτη άμυνα της , πήρε άλλη μια σπουδαία νίκη , με γκολ του Σαούλ στο 11 , με 1-0 απέναντι στην Μπάγερν , αποκτώντας έτσι προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Η ομάδα του Σιμεόνε , ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς με το υπέροχο γκολ του Σαούλ έχοντας χάσει νωρίτερα άλλες 3 ευκαιρίες με Τόρες και Γκριεζμάν.  Μετά το 1-0 , η Μπάγερν έγινε πιο επιθετική και δημιούργησε ευκαιρίες , χωρίς να μπορέσει όμως να απειλήσει τον Όμπλακ και έτσι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν ήταν καταιγιστική χάνοντας πολλές ευκαιρίες ενώ η Ατλέτικο περίμενε πίσω για να βγει στην κόντρα , απειλώντας μόνο με κάποια κόρνερ .

Όμως παρά την κυριαρχία της ομάδας του Γκουαρντιόλα , η Ατλέτικο άντεξε και κράτησε το υπερπολύτιμο 1-0 ως το τέλος.

Η Ατλέτικο , πηγαίνει στην ρεβάνς του Μονάχου , με ελαφρύ προβάδισμα , γνωρίζοντας όμως , ότι χρειάζεται αψεγάδιαστη αμυντική παρουσία και στον δεύτερο αγώνα , καθώς η Μπάγερν δεν είναι από τις ομάδες που συγχωρεί τα λάθη του αντιπάλου .

Η Μπάγερν , σίγουρα έχει την ποιότητα να νικήσει με διαφορά 2 γκολ στον επαναληπτικό , αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει , ο Γκουαρντιόλα να βρει τρόπο να διασπάσει την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης.

Ρεάλ και Ατλέτικο λοιπόν , πάνε στις ρεβάνς με ελαφρύ προβάδισμα που μπορεί να ανατραπεί εύκολα όμως από τους αντιπάλους τους αν αυτές δεν παρουσιαστούν όπως πρέπει σε δύο εβδομάδες από τώρα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση