HomeΥΓΕΙΑΝέα «έξυπνη» μάσκα ύπνου καταπολεμά το jet lag

Νέα «έξυπνη» μάσκα ύπνου καταπολεμά το jet lag

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έρχεται η νέα «έξυπνη» μάσκα που υπόσχεται να απαλλάξει το ανθρώπινο σώμα από τις δυσάρεστες συνέπειες που έχει το jet lag.

Η πολωνοαμερικάνικη εταιρεία τεχνολογίας Ιnteliclinic προωθεί στην αγορά το προϊόν αυτό που υπόσχεται στους επιβάτες υπερατλαντικών ταξιδιών να τους απαλλάξει από τα ενοχλητικά συμπτώματα που εμφανίζουν για να προσαρμοστούν στα νέα χρονικά δεδομένα.

Mε τη νέα «έξυπνη» μάσκα μπορεί κανείς να κοιμηθεί καλύτερα καταπολεμώντας τις επιπτώσεις του jet lag δίνοντας ακόμη και ενέργεια στον οργανισμό μέσω της φωτοθεραπείας, επισημαίνουν οι δημιουργοί της.

Η μάσκα «Neuroon» είναι σχεδιασμένη για να κάνει μετρήσεις στο ανθρώπινο σώμα, όπως κάτι σαν εγκεφαλογράφημα, να καταγράφει τις κινήσεις των οφθαλμών και την θερμοκρασία σώματος δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας, «κομμένο και ραμμένο» στις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Την «έξυπνη» μάσκα μπορούσε κανείς  μέχρι τώρα να την προμηθευτεί μόνο μέσω παραγγελίας, τώρα όμως το τελειοποιημένο προιόν κυκλοφόρησε στην αγορά.

Οι λειτουργίες του νέου προϊόντος ελέγχονται μέσω κινητού

Η μάσκα έχει έξι διαφορετικές λειτουργίες , οι οποίες ελέγχονται μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Για τους ταξιδιώτες , η πιο χρήσιμη λειτουργία της είναι αυτή με την βοήθεια της οποίας μπορεί να «μπλοκάρει» το jet lag. Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί της , ο κάτοχος της μάσκας θα πρέπει να δηλώσει τον προορισμό του στην εφαρμογή του κινητού του περίπου μία εβδομάδα νωρίτερα από το ταξίδι του.

Με την βοήθεια της «έξυπνης» μάσκας δημιουργείται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προσαρμογής με βάση τις μετρήσεις που λαμβάνονται την ώρα που ο χρήστης κοιμάται. Οι μετρήσεις αφορούν την θερμοκρασία του σώματος και τους καρδιακούς παλμούς. Οι χρήστες θα πρέπει να φορούν την μάσκα την ώρα που κοιμούνται. Με την βοήθεια της φωτοθεραπείας, η μάσκα βοηθά το σώμα να «χειραγωγήσει» την ορμόνη του ύπνου, τη μελατονίνη και να κάνει επαναπρογραμματισμό του βιολογικού ρολογιού .

Protothema.gr