HomeΚΡΗΤΗΒρήκαν την βάρκα βυθισμένη στα 8 μέτρα – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον πατέρα ψαρά

Βρήκαν την βάρκα βυθισμένη στα 8 μέτρα – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον πατέρα ψαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έφεραν κάποιο αποτέλεσμα οι συνεχιζόμενες έρευνες για τον εντοπισμό του ψαρά που χάθηκαν τα ίχνη του μετά από αναποδογύρισμα της βάρκας ανοιχτά της περιοχής του Καρτερού.

psaras karteros3

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο που συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στις έρευνες εντόπισε την βάρκα 100 μέτρα από την περιοχή όπου αναποδογύρισε, βυθισμένα στα 8 μέτρα.

psaras karteros2

Στην περιοχή βρίσκονται δύτες οι οποίοι έχουν ήδη βουτήξει στα νερά.

Το χρονικό

Ήταν το πρωί της Μεγάλης Τρίτης όταν δύο ψαράδες, πατέρας και γιος (60 και 30 χρόνων), πήραν την βάρκα τους και βγήκαν στ’ ανοιχτά για να μαζέψουν τα δίχτυα που είχαν ρίξει τις προηγούμενες ημέρες υπό τον φόβο να μην σκιστούν στην θαλασσοταραχή.

psaras karteros

Ωστόσο, άγνωστο πως, κατά την προσπάθειά τους να μαζέψουν τα δίχτυα αναποδογύρισε η βάρκα με αποτέλεσμα πατέρας και γιος να βρεθούν στην θάλασσα.

karteros diasosi9

Μικρό αεροπλάνο που έτυχε να βρίσκεται πάνω από το σημείο είδε το συμβάν κι ειδοποίησε τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ηρακλείου που με την σειρά του ειδοποίησε το λιμενικό σώμα.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ που βοήθησαν τον 30χρονο γιο να βγει στην ξηρά σώος και ασφαλής.

Ο 30χρονος ανέφερε ότι μαζί του ήταν ο 60χρονος πατέρας τους με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλωτά σκάφη του λιμενικού, ελικόπτερο, δύτες, άνδρες της ΕΜΑΚ και πολλοί εθελοντές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση