HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση για τις ευκαιρίες της αμερικανικής αγοράς στις ελληνικές επιχειρήσεις

Εκδήλωση για τις ευκαιρίες της αμερικανικής αγοράς στις ελληνικές επιχειρήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη συμμετοχή επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και εκπροσώπων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Ν. Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση «Εφαρμοσμένη Έρευνα και Τεχνολογία σε Διεθνή Προϊόντα: Ελληνικά Start-Ups στις ΗΠΑ», που διοργάνωσε  τη Μεγάλη  Δευτέρα 25 Απριλίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Bryan Larson, Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των Η.Π.Α., ο κ. Δημήτρης Τσίγκος, Γενικός Διευθυντής της Virtual Trip και ο κ. Βασίλης Νικολόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Intelen Inc.

Ο κ. Larson, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών για τις ελληνικές επιχειρήσεις από τον κλάδο έρευνας και τεχνολογίας, στις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν προοπτική στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς επίσης και στη δυνατότητα επενδύσεων στις Η.Π.Α. Επίσης, παρουσίασε συνοπτικά τα εργαλεία εύρεσης συνεργατών και επιχειρηματικών επαφών.

Ο κ. Τσίγκος, έχοντας εμπειρία στην ίδρυση των start-up επιχειρήσεων, υπογράμμισε τη δυναμική που υπάρχει στον κλάδο έρευνας και τεχνολογίας σε τοπικό επίπεδο παρουσιάζοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα παραδείγματα. Αναφέρθηκε στη διαφορά επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α. θεωρώντας  ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν είναι πιο αποτελεσματικές και επιτυχημένες μέσω συνεργιών.

Ένα επιτυχημένο παράδειγμα

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος παρουσίασε το επιτυχημένο παράδειγμα της εταιρείας Intelen Inc και αναφέρθηκε συνοπτικά στο στήσιμο και την ανάπτυξη μιας εταιρείας στον κλάδο της τεχνολογίας στις Η.Π.Α. και πώς αυτή παραμένει σε υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Με αφορμή την παρουσίασή του, ο κ. Νικολόπουλος έδωσε συνοπτικά τα σημεία στα οποία χρειάζεται να εστιάσει μία ελληνική τεχνολογική εταιρεία που ενδιαφέρεται για την αγορά των Η.Π.Α.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανόλης Αλιφιεράκης, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μόνο έτσι μπορούν να δημιουργηθούν βιώσιμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Γιατί -πολύ απλά- χωρίς ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, δεν μπορούν να υπάρξουν ανταγωνιστικές οικονομίες» και παράλληλα ευχήθηκε τα επιτυχημένα παραδείγματα να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου.

Μετά την εκδήλωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κατ’ ιδίαν με τους ομιλητές, κάνοντας χρήσιμες διαπροσωπικές επαφές.

Έτος Αμερικής, το 2016

Να σημειωθεί ότι κατόπιν απόφασης της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ν’ ανακηρύξει το 2016 σε «Έτος Αμερικής», σε μια προσπάθεια γνωριμίας και εξοικείωσης των επιχειρηματιών με την οικονομία αυτής της ηπείρου, έχουν προηγηθεί δύο δράσεις, σε πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Η επόμενη δράση του Έτους Αμερικής έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαΐου 2016, οπότε το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο θα παρουσιάσει σε ενημερωτική εκδήλωση, στην αίθουσα Καστελλάκη, τις δράσεις του ενημερώνοντας τα μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για το πώς μπορούν να επωφεληθούν από αυτές ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση