HomeΚΡΗΤΗΓια δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού του 60χρονου ψαρά

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού του 60χρονου ψαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε και πάλι η επιχείρηση για τον εντοπισμό του 60χρονου ψαρά, ο οποίος χθες το πρωί χάθηκε στη θάλασσα του Ηρακλείου, όταν η ψαρόβαρκα του αναποδογύρισε.

Με το πέρασμα των ωρών, η αγωνία  κορυφώνεται για την τύχη του, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών και φορέων για τον εντοπισμό του.

Η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ενημερώθηκε χθες το πρωί από τον Πύργο Ελέγχου του Αερολιμένα Ηρακλείου, για το περιστατικό ανατροπής σκάφους εκατό μέτρα από την ακτή, βορειοανατολικά του αεροδρομίου.

karteros diasosi3

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν έναν 30χρονο να έχει εξέλθει από την θάλασσα. Ο γιος του αγνοούμενου ψαρά δήλωσε ότι, αγνοείται ο 60χρονος πατέρας του με τον οποίο κολυμπούσαν μαζί μετά την ανατροπή του Α/Κ “ΕΥΑ” στο οποίο επέβαιναν.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και με μέριμνα του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες εντοπισμού του αγνοούμενου ψαρά. Στις έρευνες συμμετέχουν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καταδυτικό σκάφος με άνδρες της ΕΜΑΚ, σκάφη του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών καθώς και παραπλέοντα ψαροκάικα, ψαρόβαρκες και ρυμουλκά, όπως και ιδιώτες δύτες. Παράλληλα, από ξηράς συμμετέχουν περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, στελέχη της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Ηρακλείου, της 11ης μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Ηρακλείου καθώς και εθελοντές, ενώ από αέρος έρευνες διενήργησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

karteros diasosi9

Χθες το μεσημέρι, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή προκάλεσα σημαντικά προσκόμματα στην επιχείρηση διάσωσης. Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του 60χρονου ψαρά με πλωτά και εναέρια μέσα συνεχίζονται και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση