HomeΣΠΟΡΠλέι οφ Superleague : Θα είναι τα πιο αμφίρροπα εδώ και χρόνια;

Πλέι οφ Superleague : Θα είναι τα πιο αμφίρροπα εδώ και χρόνια;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη.

 

Με την δικαίωση του Πανιωνίου ( εν αναμονή της προσφυγής του ΠΑΣ Γιάννινα για ανατροπή της απόφασης) , έχει διαμορφωθεί η τετράδα των ομάδων που θα αγωνιστούν στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ για όσο το δυνατόν καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πρόκειται για τις ΑΕΚ , ΠΑΟ , ΠΑΟΚ και Πανιώνιο . Ας δούμε με τι προοπτικές εισέρχεται κάθε μια από αυτές στα πλέι οφ και τις πιθανότητες που έχουν.

Αρχικά , η ΑΕΚ ,  ξεκινάει με βαθμολογικό πλεονέκτημα αυτήν την διαδικασία , λόγω της υψηλότερης βαθμολογικής της θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Όμως τα πράγματα δεν είναι ιδανικά για τον Δικέφαλο .

Η αποπομπή Πογιέτ σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες υποχρεώσεις της ομάδας και στο Κύπελλο  , ίσως αποδειχθούν ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθεια της ΑΕΚ για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ .

Παρόλα αυτά , η ομάδα αυτήν την στιγμή διαθέτει για προπονητή, έναν σπουδαίο ποδοσφαιράνθρωπο με αγάπη για την ομάδα , τον Στέλιο Μανωλά που σίγουρα θα δώσει το 100% για την καλύτερη δυνατή πορεία.

Η ομάδα διαθέτει ποιοτικό ρόστερ, έχει δείξει δυνατή στα ντέρμπι ως τώρα , ειδικά στην έδρα της και αν είναι προσεκτική και στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο , έχει την δυνατότητα να κόψει πρώτη το νήμα.

Ο Παναθηναϊκός , έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του , τα οποία δεν πρέπει να εμφανιστούν σε ένα πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών  , καθώς δεν θα υπάρχει περιθώριο ανάκτησης του εδάφους που θα χαθεί .

Ο Στραματσόνι αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές έχει δημιουργήσει ένα σταθερό κορμό  , με τα δίδυμα Μολέδο-Τελάντερ και Μπεργκ – Λέτο , να έχουν δέσει και να δίνουν ποιότητα στην ομάδα .

Ο Ιταλός , πρέπει τις μέρες που απομένουν , με την μίνι προετοιμασία που θα κάνει , να βρει σταθερό κορμό και για τις υπόλοιπες θέσεις .

Έτσι θα παρουσιάσει μια αξιόμαχη ομάδα , που αδιαμφισβήτητα έχει ποιότητα να βγει πρώτη για άλλη μια φορά στα πλέι οφ και να διεκδικήσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ .

Ο ΠΑΟ θα πρέπει να διαφυλάξει την έδρα του και να προσπαθήσει για νίκη σε ΟΑΚΑ ή Τούμπα που θα του δώσει την πρώτη θέση.

Ο ΠΑΟΚ , εξασφάλισε τελικά την είσοδο του στα πλέι οφ , παρά την περιπέτεια των τελευταίων αγωνιστικών . Ο Δικέφαλος του Βορρά , σίγουρα έχει ως στόχο την δεύτερη θέση , αλλά δεδομένων των συνθηκών , ίσως κατέβει σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα , με λιγότερο άγχος από ποτέ , και αυτό μπορεί να του βγει σε καλό .

Ο Ίβιτς , με την ομάδα ουσιαστικά να χει αποκλειστεί από το Κύπελλο , έχει τον χρόνο να ετοιμάσει το σύνολο του για τα πλέι οφ . Εκεί , υπάρχει μειονέκτημα , τόσο βαθμολογικό , όσο και στην ψυχολογία της ομάδας , αλλά η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι βαριά και δεν μπορεί κανείς να τον ξεγράψει πριν γίνουν οι αγώνες.

Ο Πανιώνιος , τελικά ,  εκτός απρόοπτου , θα ζήσει το παραμύθι των πλέι οφ και της διεκδίκησης ενός καλού ευρωπαϊκού εισιτηρίου . Όπως δήλωσε και ο Ουζουνίδης , η ομάδα θα διεκδικήσει ό,τι το καλύτερο και δεν θα συμμετέχει απλά για την χαρά της συμμετοχής .

Υπάρχει ποιότητα  , πάθος και όρεξη σε αυτήν την ομάδα που αν και είναι το απόλυτο αουτσάιντερ  , είναι σίγουρο πως θα διεκδικήσει όλους τους αγώνες μέχρι τέλους .

Είναι επίσης πολύ πιθανόν να πάρει και αποτελέσματα , κάτι που θα είναι έκπληξη μόνο λόγω του ονόματος των αντιπάλων του καθώς στο γήπεδο έχουν αποδειχθεί ισοδύναμες όλες τις φορές που αναμετρήθηκαν.

Τα πλέι οφ λοιπόν , ξεκινούν με φαβορί στα χαρτιά την ΑΕΚ , αλλά με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες να έχουν την δυνατότητα να την απειλήσουν , κανείς δεν μπορεί να ναι σίγουρος για την τελική κατάταξη .

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε ωραία παιχνίδια με ομάδες που θα τα δώσουν όλα .

Διαφήμιση
Διαφήμιση