HomeΚΡΗΤΗΜε σημαντικά προβλήματα η καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων – Έξαλλοι οι αγρότες

Με σημαντικά προβλήματα η καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων – Έξαλλοι οι αγρότες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναστάτωση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης με αφορμή την καταβολή των επιδοτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης και της λεγόμενης «πράσινης επιδότησης». Κι αυτό γιατί μπορεί μεν οι λογαριασμοί των παραγωγών να πιστώθηκαν με τα ποσά των επιδοτήσεων από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που όταν έφθασαν τη Μεγάλη Τρίτη στα ATM για να εισπράξουν διαπίστωσαν ότι τα ποσά που βρίσκονταν στους λογαριασμούς τους δεν ήταν αυτά που περίμεναν.

Σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές του Ηρακλείου, το πρόβλημα εντοπίζεται στην ενεργοποίηση των αγροτικών δικαιωμάτων και σε λάθος χειρισμούς του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν φρόντισε να επιλύσει ζητήματα που είχαν προκύψει με τη διαδικασία της ενεργοποίησης για μεγάλο αριθμό αγροτών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν στην Κρήτη αλλά και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα αγρότες που μεταβίβασαν δικαιώματα αλλά και νέοι αγρότες.

Μάλιστα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξουν οργανωμένες αντιδράσεις, ακόμη και προσφυγή στη δικαιοσύνη από την πλευρά των θιγόμενων αγροτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση