HomeΚΡΗΤΗΟικολογική καταστροφή σταμάτησε η Διεύθυνση Δασών Χανίων στον Αποκόρωνα

Οικολογική καταστροφή σταμάτησε η Διεύθυνση Δασών Χανίων στον Αποκόρωνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λαθραίο υλοτομείο κορμών κυπαρισσιού στην περιοχή Τζιτζιφέ Αποκορώνου εντόπισε η Διεύθυνση Δασών, αξιοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία. Με γρήγορα αντανακλαστικά, τα στελέχη της Διεύθυνσης Δασών σε συνεργασία με άνδρες του ΤΑΕ Αποκορώνου κατόρθωσαν να τροχοπεδήσουν μια σημαντική οικολογική καταστροφή.

Ο εντοπισμός του παράνομου υλοτομείου έγινε την Κυριακή των Βαΐων, 25 Απριλίου 2016, και όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, αφορούσε σε «κατακείμενη, τεχνική ξυλεία περίπου εξήντα κορμών, με κυμαινόμενη διάμετρο 30-50 εκατοστά και με μεγαλύτερο μήκος τα δεκαπέντε μέτρα».

Στην επιχείρηση ολονύκτιας φύλαξης του προϊόντος της λαθροϋλοτομίας, αλλά και της ευρύτερης διερεύνησης του θέματος, συμβάλλουν και τα ΤΑΕ Αποκορώνου.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «η λαθροϋλοτομία, είναι έγκλημα που απλά εκμεταλλεύτηκε την κρίση της χώρας για να αναπτυχθεί απολύτως εις βάρος της κοινωνικής συλλογικής περιουσίας, των Ελληνικών Δασών.

Ένα έγκλημα στο οποίο έχουν προσχωρήσει οργανωμένες ομάδες που χρησιμοποιώντας μαύρη εργασία και διαθέτοντας μηχανολογικό εξοπλισμό τολμούν να αποψιλώνουν τα περίφημα δάση του Αποκόρωνα κυρίως.

Εντύπωση προκαλεί η σιωπή που περιέβαλε την όλη επιχείρηση, καθώς δεν διέρρευσε το παραμικρό.

Η εν λόγω καταστροφή πρέπει να αξιολογηθεί από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία  αξιολογώντας τις προτεραιότητες της».

Η ξυλεία κατάσχεται και ακολουθούν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση