HomeΚΡΗΤΗΠλανόδια μανάβισσα έσωσε την περιουσία της στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου

Πλανόδια μανάβισσα έσωσε την περιουσία της στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα μεγάλο χρέος σε τράπεζα είχε στο Ηράκλειο μια μικρέμπορος λαχανικών που ζει από το υπαίθριο εμπόριο, το οποίος έφθανε τα 95.708,76 ευρώ. Ωστόσο το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, με προσωρινή διαταγή του, έσωσε την περιουσία της δανειολήπτριας που βρισκόταν αντιμέτωπη με συνολικά τέσσερα δάνεια στην ίδια τράπεζα.

Στην ουσία της υπόθεσης και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η  εν λόγω  δανειολήπτρια, δεν δίστασε να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στις ευνοϊκές διατάξεις του ν. Κατσέλη, αφού διαπίστωσε ότι είχε περιέλθει σε παντελή αδυναμία να ξεπληρώσει τα χρέη της, δεδομένου ότι η οικογένειά της είναι τρίτεκνη και ο σύζυγός της βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανεργία.

Τα εισοδήματα της δανειολήπτριας από την οποία συντηρείται η οικογένειά της είναι 620 ευρώ το μήνα, ενώ η ακίνητη περιουσία της περιλαμβάνει μια μονοκατοικία, ως κύρια κατοικία, ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 741,75 τ.μ με υψηλή κυριότητα κατά ποσοστό 15,20% , μια αποθήκη και αγροτεμάχια με  ελιές.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου  , αφού μελέτησε το φάκελο της δικογραφίας ,τα έγγραφα που προσκόμισε η δικηγόρος της δανειολήπτριας, σε συνδυασμό με όσα εξέθεσαν προφορικά  οι Δικηγόροι των διαδίκων ,εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή, με την οποία διατάσσει την αναστολή των  καταδιωκτικών μέτρων κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της γυναίκας καθώς και τη διατήρηση αμετάβλητης της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας της.

Επίσης όρισε, την καταβολή μηνιαίας δόσης ύψους 50 ευρώ μέχρι το έτος 2018.

Όσοι δανειολήπτες βρίσκονται σε ανάλογη θέση μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την υπαγωγή τους στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140.

Διαφήμιση
Διαφήμιση