HomeΚΡΗΤΗΚυριακάτικη λειτουργία της αγοράς με … απεργία από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς με … απεργία από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή των Βαΐων τα εμπορικά καταστήματα και στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη λειτουργία των αγορών ορισμένες Κυριακές. Μολονότι η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική, θεωρείται δεδομένο ότι πολλοί θα είναι οι επιχειρηματίες που θα επιλέξουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους προσδοκώντας αύξηση του τζίρου τους ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

Ωστόσο, στην αντεπίθεση προχωρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που κατέρχονται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακής.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου συμμετέχει στην 24ωρη κινητοποίηση, καλώντας τους εμποροϋπάλληλους να απεργήσουν μαζικά. Μάλιστα, διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής.

Παράλληλα, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σε σχετική της ανακοίνωση προαναγγέλλει την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης την ημέρα κατάθεσης προς συζήτηση στη βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Όσον αφορά στην λειτουργία της αγοράς, από τη Μεγάλη Δευτέρα τίθεται σε εφαρμογή το πασχαλινό – εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν πρωί και απόγευμα, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή με συνεχές ωράριο. Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, όπως επίσης και στις 3 Μαΐου ημέρα κατά την οποία έχει μετακινηθεί ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση