HomeΣΠΟΡΧανιά Ζάκυνθο 1-0

Χανιά Ζάκυνθο 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ύστερα από 5 μήνες χωρίς νίκη οι Κρητικοί πήραν πολύτιμο τρίποντο επικρατώντας με 1-0 της Ζακύνθου στα «Περιβόλια»

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ… Τα Χανιά περίμεναν 5 μήνες για να πανηγυρίσουν «τρίποντο» και τα κατάφεραν το απόγευμα του Σαββάτου (23/4) κόντρα στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής.

Κατάφεραν έτσι να πάρουν βαθιά βαθμολογική «ανάσα», στη «μάχη» που δίνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος για τους γηπεδούχους ο Γιάννης Γκέσιος στο 87ο λεπτό. Ακολουθεί τη Μ. Τετάρτη (27/4) ο δεύτερος… τελικός, κόντρα στον Πανελευσινιακό και πάλι στα «Περιβόλια».

Τα Χανιά είχαν χαρακτηρίσει το εν λόγω παιχνίδι «τελικό» και στη διάρκεια του αγώνα το αντιμετώπισαν ως τέτοιο. Οι ποδοσφαιριστές του Θωμά Γράφα μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς από το πρώτο λεπτό και προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους και να απειλήσουν την εστία του Παπαδόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο έχοντας σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, κατάφερναν να… αναχαιτίζουν τις όποιες επικίνδυνες στιγμές προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οι Κρητικοί, με τον Παπαδόπουλο να επεμβαίνει όποτε ήταν απαραίτητη η συνδρομή του.

Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας χάσει κατά κράτος την κατοχή, απειλούσαν μόνο με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Ορφανίδης σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Πρίφτη. Τα λεπτά κύλησαν με τους γηπεδούχους να εντείνουν τις προσπάθειές τους, όμως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Μπλούνα, για το πρώτο μέρος, βρήκε τις δύο ομάδες να αποσύρονται στα αποδυτήρια, χωρίς να έχει ανοίξει το σκορ στον αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, με τους Χανιώτες να απειλούν και τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μονίμως σε θέση άμυνας. Στο 64′ ο Δεινόπαπας δεν κατάφερε να νικήσει με σουτ τον Παπαδόπουλο, ο οποίος απέκρουσε με τη μύτη του παπουτσιού του την μπάλα, πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Ακολούθησε ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο για τη Ζάκυνθο (70′-75′) το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση των Κρητικών είχε γίνει ασφυκτική και στο 87′, ήρθε η λύτρωση, με τον Γιάννη Γκέσιο να βρίσκεται σε θέση βολής μετά από κόρνερ του Μασάντο, καταφέρνοντας να νικήσει τον Παπαδόπουλο.

Στα λεπτά που απέμεναν οι παίκτες της Ζακύνθου δεν κατάφεραν να αντιδράσουν κι έτσι τα Χανιά πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη.

ΧΑΝΙΑ (Θ. Γράφας): Πρίφτης, Ιωαννίδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Διαμαντόπουλος, Ούγκο Μασάντο, Σάντερσον (74′ Παλιάτσιος), Νάκας (50′ Καμινιώτης), Χατζηλιάδης, Τσούτσης (25′ λ.τ. Δεινόπαπας), Γκέσιος.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Β. Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Καμπούρης, Πέττας Ρ., Ορφανίδης, Ζέλιος (67 λ.τ. Γραίκος), Βονσακίδης, Κρολ, Κουρέλας, Καρδάρης (63′ Μεντούρ), Πεχλιβανόπουλος.

Διαιτητικό team:

Ρέφερι: Μπλούνας (Φθιώτιδας) Βοηθοί: Νικολακάκης (Ηρακλείου), Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου) 4ος: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής) Παρατηρητής: Χριστοδουλάκης (Ρεθύμνου)