HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανικός τουρισμός: Νούμερο ένα ανησυχία η τρομοκρατία στις διακοπές

Βρετανικός τουρισμός: Νούμερο ένα ανησυχία η τρομοκρατία στις διακοπές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ζήτημα της ασφάλειας αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό, με περισσότερους από έναν στους 3 να ανησυχούν για τρομοκρατικό χτύπημα και το 53% να αλλάζει προορισμό ή να ακυρώνει τις διακοπές σε περιοχή όπου έχουν εκδηλωθεί τρομοκρατικές επιθέσεις.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα της TNS που διεξήχθη το Μάρτιο, για λογαριασμό της Travel Weekly, σε δείγμα 1.200 Βρετανών, 2 στους 4 Βρετανούς ταξιδιώτες θα άλλαζαν προορισμό και ένας στους 7 θα ακύρωνε τις διακοπές του.

Επιπλέον, ένας στους 3 δήλωσε ότι ανησυχεί όμως δεν θα αλλάξει τα σχέδια για τις διακοπές του, ενώ λιγότεροι από έναν στους 10 δεν ανησυχούν.

Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με την αντίστοιχη έρευνα τον Οκτώβριο του 2014, η οποία αποκάλυπτε ότι μόλις ένας στους 5 θα άλλαζε τον προορισμό διακοπών εξαιτίας της ανησυχίας του για ζητήματα ασφάλειας.

Στην έρευνα του Μαρτίου, οι μεγαλύτερης ηλικίας ταξιδιώτες (37%) και όσοι έχουν μικρά παιδιά (38%) είχαν τις περισσότερες ανησυχίες σχετικά με την τρομοκρατία σε σχέση με νεαρότερης ηλικίας ταξιδιώτες ηλικίας από 16 έως 24 χρονων (28%).

Επίσης, οι γυναίκες (38%) ανησυχούν περισσότερο από τους άνδρες (31%).

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία για όλες τις ηλικίες εκτός από τα γκρουπ 16-24, οι οποίοι εξέφρασαν κατά τι μεγαλύτερη ανησυχία για την απώλεια χρημάτων ή του διαβατηρίου στη διάρκεια των διακοπών. Στις μεγαλύτερες ηλικίες, η μοναδική ανησυχία που βρέθηκε κοντά σε εκείνη για εκδήλωση τρομοκρατικού χτυπήματος ήταν η περίπτωση να αρρωστήσουν ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση