HomeΚΟΣΜΟΣΙταλία: Καταψηφίστηκαν 2 προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης

Ιταλία: Καταψηφίστηκαν 2 προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H ιταλική γερουσία καταψήφισε και την πρόταση μομφής της κεντροδεξιάς κατά της κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι.

Την πρόταση υπερψήφισαν ενενήντα τρεις γερουσιαστές από την Φόρτσα Ιταλία και την ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά, ενώ εκατόν ογδόντα – από το Δημοκρατικό Κόμμα, την Νέα Κεντροδεξιά και τη Λαϊκή και Φιλελεύθερη Συμμαχία – την καταψήφισαν.

Λίγο νωρίτερα η γερουσία είχε καταψηφίσει και την πρόταση μομφής κατά της ιταλικής κεντροαριστερής κυβέρνησης που είχε καταθέσει το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Η πρόταση είχε κατατεθεί από τους Πέντε Αστέρες, με αναφορά σε συλλογική, πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Ρέντσι, σε ότι αφορά την πρόσφατη παραίτηση της υπουργού οικονομικής ανάπτυξης Φεντερίκα Γκουίντι. Η πρώην υπουργός – τεχνοκράτης – φέρεται να ευνόησε τον σύντροφό της, ο οποίος είναι σύμβουλος πετρελαϊκών εταιριών, χάρη σε ειδική τροπολογία που εγκρίθηκε από την συμπολίτευση.

Κατά την παρέμβασή του στην αίθουσα της γερουσίας, ο Ματέο Ρέντσι ζήτησε να μην υπάρξει δικαστικός απολυταρχισμός o οποίος να χρησιμοποιηθεί κατά της κυβέρνησης, κάτι που θα αποτελούσε, όπως είπε, «πραγματική βαρβαρότητα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση