HomeΣΠΟΡΤΣΣΚΑ , Λαμποράλ και Φενέρ με 3-0 στο φάιναλ φορ , μια νίκη μακριά η Μπαρτσελόνα.

ΤΣΣΚΑ , Λαμποράλ και Φενέρ με 3-0 στο φάιναλ φορ , μια νίκη μακριά η Μπαρτσελόνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το διήμερο 18-19/4 διεξήχθησαν οι τρίτοι αγώνες για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα , που σχεδόν για όλα τα ζευγάρια ήταν και οι τελευταίοι . Η είδηση ήταν το 3-0 της Λαμποράλ με την νίκη και στο ΟΑΚΑ , σε ένα ματς που ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό για τον μεγάλο Δημήτρη Διαμαντίδη.

Η ΤΣΣΚΑ και η Φενερμπακτσέ προκρίθηκαν και αυτές , ενώ η Μπαρτσελόνα με την νίκη της θέλει ακόμα μια στο γήπεδο της για να τις ακολουθήσει και αυτή.

H ΤΣΣΚΑ  , κέρδισε την Δευτέρα για τρίτη φορά τον Ερυθρό Αστέρα  , αυτήν την φορά στο Βελιγράδι με 78-71 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για το φάιναλ φορ του Βερολίνου.

Ο Ερυθρός Αστέρας το πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο το οποίο τελείωσε με 36-35 υπέρ της ΤΣΣΚΑ , η οποία ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε τελικά εύκολα στην νίκη-πρόκριση.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη , οι Ντε Κολό με 20 πόντους και Τεόντοσιτς με 12 πόντους και 7 ασίστ , ενώ για τους Σέρβους που παρά το 3-0 , αποκλείστηκαν αξιοπρεπέστατα , ξεχώρισαν οι Μίλερ με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ και Στίματς με 12 πόντους .

Ο Ερυθρός Αστέρας κρατάει την πολύ καλή αυτή πορεία για παρακαταθήκη για το μέλλον , όπου αν κρατήσει αυτόν τον κορμό έχει την δυνατότητα τα επόμενα χρόνια για πολύ καλή πορεία .

Η ΤΣΣΚΑ από την πλευρά της , περιμένει αντίπαλο στο φάιναλ φορ ( Λοκομοτίβ Κούμπαν ή Μπαρτσελόνα)  και ελπίζει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 8 χρόνια.

Η Λαμποράλ Κούτσα , πέτυχε άλλη μια νίκη επί του ΠΑΟ , αυτή την φορά στο ΟΑΚΑ με 84-75 , και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση . Οι Πράσινοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς , όμως βρέθηκαν γρήγορα να κυνηγάνε το σκορ ως το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο τελείωσε με 42-37 υπέρ των Βάσκων .

Στο τρίτο δεκάλεπτο , ο ΠΑΟ πλησίασε πολύ στο σκορ , με σκορ δεκαλέπτου 55-56 ,αλλά η απίστευτη ευστοχία της Λαμποράλ στα τρίποντα στο τέλος έδωσε την νίκη πρόκριση στην ομάδα του Περάσοβιτς .

Από τον ΠΑΟ που με βάση το ρόστερ του ,δεν άξιζε να αποκλειστεί τόσο εύκολα , αλλά ήταν ψυχολογικά και αγωνιστικά ανέτοιμος για αυτούς τους αγώνες , ξεχώρισε ο Διαμαντίδης ακόμα και στο τελευταίο του ματς με 8 πόντους και 7 ασίστ και ο Γιάνκοβιτς με 10 πόντους 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Για την Λαμποράλ που συνεχίζει και στα προημιτελικά , τις εκπληκτικές εμφανίσεις ξεχώρισαν οι συνήθεις ύποπτοι ,  Άνταμς με 24 πόντους , Τζέιμς με 20 και Μπουρούσης με 9 πόντους και 6 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός κρατάει μόνο από φέτος την τελευταία χρονιά του Δημήτρη Διαμαντίδη που κόσμησε με την παρουσία του ως το τέλος την ομάδα . Η Λαμποράλ θα αντιμετωπίσει την Φενερμπακτσέ στο φάιναλ φορ και πρέπει να αποδώσει στο μέγιστο για να αποκλείσει την πιο φορμαρισμένη ομάδα της σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα , με φόρα από την σπουδαία της νίκη στο Κράσνονταρ την προηγούμενη εβδομάδα , νίκησε εκ νέου , την Λοκομοτίβ Κούμπαν με  82-70 , και πλέον απέχει μια νίκη από τα πλέι οφ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 23-19 όμως οι Καταλανοί αντεπιτέθηκαν και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 42-36. Στη συνέχεια το παιχνίδι έγερνε συνέχεια προς το μέρος της Μπαρτσελόνα , η οποία τελικά κέρδισε με 82-70.

Για την Μπαρτσελόνα , που αποκτά φόρμα στο καλύτερο σημείο της χρονιάς κορυφαίοι ήταν ο Αμπρίνες με 25 πόντους , ο Σατοράνσκι με 13 πόντους και 4 ασίστ και ο Ντοέλμαν με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ . Από την Κούμπαν, διασώθηκαν , οι Ράντολφ με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, Ντιλέινι με 15 πόντους και Σίγκλετον με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται εκ νέου την Πέμπτη , με την Μπαρτσελόνα να θέλει νίκη-πρόκριση και την Λοκομοτίβ να αναζητά ένα θαύμα

Στην Μαδρίτη , είχαμε την εκθρόνιση της πρωταθλήτριας Ευρώπης , από απόψε , καθώς η Φενερμπακτσέ  πήρε και τρίτη νίκη απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης  με 75-63 και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπήκε από την αρχή του αγώνα αποφασισμένη και έκλεισε το ημίχρονο με 30-27 , καθώς και η Ρεάλ δεν ήθελε να παραδώσει έτσι εύκολα το στέμμα της .

Όμως στο δεύτερο ημίχρονο , η ποιότητα των Τούρκων ξεχώρισε  , η διαφορά όλο και μεγάλωνε και αν και σε κάποιο σημείο έπεσε στους 8 , τελικά η Ρεάλ δεν μπόρεσε να απειλήσει περισσότερο .Από την Φενέρ ξεχώρισαν οι Γιούντο με 15 πόντους , 12 ριμπάουντ και 4 ασίστ , Μπογκντάνοβιτς  με 17 πόντους , Κάλινιτς με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ και Ντατόμε με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο προσπάθησαν μόνο οι Αγιόν με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ και Ροντρίγκεζ με 15 πόντους . Η Ρεάλ φέτος είχε μια κακή ευρωπαϊκή χρονιά κάτι που αποτυπώθηκε από το 3-0 και το πόσο δύσκολα προκρίθηκε στα προημιτελικά.

H Φενερμπακτσέ πάει με σπασμένα φρένα όλη την χρονιά και αν δεν πέσει θύμα έκπληξης από την εκπληκτική φέτος Λαμποράλ θα φτάσει για πρώτη φορά σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

ΤΣΣΚΑ- Μπαρτσελόνα ( ή Λοκομοτίβ) και Φενερμπακτσέ- Λαμποράλ , λοιπόν τα ζευγάρια του φάιναλ φορ , που ξεκαθάρισαν πολύ νωρίς φέτος , περιμένουμε συγκλονιστικούς αγώνες , με μια πικρή γεύση για την απουσία ελληνικής ομάδας και πόσο μάλλον του Δημήτρη Διαμαντίδη στην τελευταία –εν ενεργεία-του χρονιά .

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση