HomeΚΟΣΜΟΣΥπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ ο υπ. Δικαιοσύνης της χώρας

Υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ ο υπ. Δικαιοσύνης της χώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελούσε ένα «παράδειγμα που θα ενέπνεε τον κόσμο» υποστήριξε σήμερα ο συντηρητικός υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του Brexit.

«Οι θεσμοί αυτής της χώρας, ο λαός της και οι αρχές της μπορούν να καταστήσουν πιο ελεύθερη, πιο δίκαιη και πιο πλούσια την κοινωνία μας αλλά και να εμπνεύσουν ξανά τον κόσμο» είπε ο Γκόουβ σε μια ομιλία του, επιχειρηματολογώντας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο Βρετανός υπουργός υποστήριξε εξάλλου ότι και για την ίδια την Ευρώπη, η ψήφος των Βρετανών υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου θα αποτελούσε «την αρχή κάποιου ακόμη συναρπαστικότερου πράγματος, την δημοκρατικής απελευθέρωσης όλης της ηπείρου». Το Brexit θα οδηγούσε «στη μεταρρύθμιση της ΕΕ», συνέχισε.

Ο Γκόουβ είναι ένας από τους λίγους ευρωσκεπτικιστές υπουργούς που υποστηρίζουν το Brexit. Επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της εξόδου είναι ο δήμαρχος του Λονδίνου, ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η αντιπολίτευση των Εργατικών υπερασπίζονται την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Ο υπουργός απέκλεισε την πιθανότητα να εξαιρεθεί η Βρετανία από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, κρίνοντας ότι είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει στη ζώνη ελευθέρων συναλλαγών. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η ζώνη αυτή «εκτείνεται από την Ισλανδία μέχρι την Τουρκία» και περιλαμβάνει χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γκόουβ δεν δίστασε να εξαπολύσει πυρά και εναντίον του Συντηρητικού κόμματος, κατηγορώντας τους υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ ότι «αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν να ήταν μωρά παιδιά», με αφορμή μια έκθεση που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, με βάση την οποία το Brexit θα οδηγούσε σε φτωχοποίηση τη χώρα.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση