HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΓιαν Φαμπρ με νέα έκθεση στη Φλωρεντία-Θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις

Γιαν Φαμπρ με νέα έκθεση στη Φλωρεντία-Θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ζωή συνεχίζεται και μετά το επεισοδιακό του πέρασμα από την Ελλάδα ο Γιαν Φαμπρ επιστρέφει δριμύτερος, με μία έκθεση στη Φλωρεντία, μοιρασμένη σε τρια σημεία της πόλης και κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Προκαλεί.

Η έκθεση έχει τίτλο «Jan Fabre, Spiritual Guards», «Γιαν Φαμπρ, Πνευματικοί Φρουροί».

FABR1

Ο χρυσός εαυτός του

Στο πλαίσιο της έκθεσης έχει και για τον εαυτό του πρωταγωνιστικό ρόλο, ως γλυπτό απο χρυσό, καβάλα σε μία χελώνα την οποία κρατάει με χαλινάρια και μοιάζει να καλπάζει, με τίτλο «Αναζητώντας την Ουτοπία».

Στην έκθεση περιλαμβάνει 100 έργα του, έχει τοποθετήσει εμβληματικά έργα του και φιλμ από θεατρικές παραστάσεις του, όλα δημιουργίες από το 1978 ως και το 2016, μία σειρά απο γλυπτά του αλλά και μια τεράστια σφαίρα καλυμμένη με κελύφη σκαθαριών.

FABR3

Αν και θριαμβολόγησε μέσω Facebook για τις κριτικές που δέχτηκε από θαυμαστές του, φιλοζωικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί εναντίων του, για τον απάνθρωπο τρόπο που σε κάθε του έκθεση χρησιμοποιεί τα ζώα.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μια πόλη όπως η Φλωρεντία έχει δώσει χώρο σε μια από τις πιο διάσημες πλατείες σε όλο τον κόσμο για να εκθέσει τα έργα του ένας καλλιτέχνης όπως o Jan Fabre που είναι γνωστός για τη βία προς τα ζώα στις παραστάσεις του», αναφέρουν οι ακτιβιστές που ήδη έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας, μέσω των social media.

FABR22

Η έκθεση στη Φλωρεντία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 2 Οκτωβρίου, ενώ από 14 Μαΐου, 60 έργα του από μπρούτζο και κερί, θα εκτεθούν στο Φρούριο Μπελβεντέρε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση