HomeΚΟΣΜΟΣΑύριο η μεγάλη μάχη για το χρίσμα Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Αύριο η μεγάλη μάχη για το χρίσμα Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύριο είναι η μεγάλη μάχη για το χρίσμα στο Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό Κόμμα με τους Νεοϋορκέζους να προσέρχονται στην κάλπη και τον Ντόναλντ Τραμπ να καταβάλει ύστατη προσπάθεια για να διευρύνει την διαφορά έναντι του ισχυρότερου αντιπάλου του, Τεντ Κρουζ.

Από την πλευρά της, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τον αριστερό γερουσιαστή από το Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντως ότι Χίλαρι και Τραμπ δεν θα δυσκολευτούν να νικήσουν τους αντιπάλους τους στο «Μεγάλο Μήλο».

Την ίδια ώρα, ο εσωκομματικοί αντίπαλοι του Αμερικανού Μίδα τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας τον Τεντ Κρουζ να μειώνει την διαφορά έναντι του Τραμπ, μετά την νίκη του στο Γουιόμινγκ.

Στόχος του Τραμπ είναι να εξασφαλίσει τους 1.237 εκλέκτορες που απαιτούνται για να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στο συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο στο Κλίβελαντ. Ο Κρουζ άρχισε να σηκώνει «κεφάλι», όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Αμερικανικός δισεκατομμυριούχος έχει αναδειχθεί νικητής σε 21 από τις εσωκομματικές προκριματικές διαδικασίες που έχουν συνολικά διεξαχθεί, ενώ ο Κρουζ μόλις σε 10 . Σε ότι αφορά τον αριθμό των εκλεκτόρων, ο Τεντ Κρουζ έχει 559 και ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχους 755 εκλέκτορες. Αυτό σημαίνει πως ο Τραμπ καλείται να συγκεντρώσει σχεδόν το 60% των εκλεκτόρων που απομένουν ενόψει του συνεδρίου του κόμματος τον Ιούλιο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντως ότι, η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον και ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλτ Τραμπ, αναμένεται να επικρατήσουν με άνεση στις αυριανές προκριματικές της Νέας Υόρκης. Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συγκεντρώνει ποσοστό 53% στην πρόθεση ψήφου έναντι 40% που συγκεντρώνει ο αντίπαλός της, Μπέρνι Σάντερς. σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου «Quinnipiac».

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 55% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20% για τον κυβερνήτη του Οχάιο, Τζον Κάσιτς και 19% για τον γερουσιαστή του Τέξας, Τεντ Κρουζ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση