HomeΚΟΣΜΟΣΤο ISIS κοντά στα σύνορα της Τουρκίας – Κατέλαβε περιοχή κοντά στο Χαλέπι

Το ISIS κοντά στα σύνορα της Τουρκίας – Κατέλαβε περιοχή κοντά στο Χαλέπι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε λοφώδη περιοχή κοντά στο Χαλέπι, ενώ έχει προωθηθεί και κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ύστερα από σφοδρές συγκρούσεις που, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη είχαν ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό πολλών κατοίκων.

Οπως υποστηρίζουν οι τζιχαντιστές του ISIS έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους το Ντουρέιχεμ και τους γύρω λόφους, σε απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Χαλεπιού. Η περιοχή αυτή βλέπει στην πόλη Χανάσερ που ελέγχεται από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Ο στρατός συγκρούστηκε την Πέμπτη κοντά στο Χανάσερ με τους τζιχαντιστές και επέφερε «βαριές απώλειες» στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία από την έναρξη του πολέμου, το 2011, υποστήριξε ότι οι συγκρούσεις επαναλήφθηκαν με μεγαλύτερη ένταση στο Χανάσερ και ότι οι τζιχαντιστές ανατίναξαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Την Δευτέρα το Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβε την πόλη Αλ Ράι, που απέχει 36 χιλιόμετρα ανατολικά της Αζάζ. Σε μια νέα επιχείρησή του σήμερα κατέλαβε το χωριό Ταλ Σάιρ, δυτικά της Αλ Ράι, που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, ανέφεραν το Παρατηρητήριο και το πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στους τζιχαντιστές.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση