HomeΚΡΗΤΗΣε έξαρση οι αλλεργίες…λόγω αφρικανικής σκόνης και νοτιάδων

Σε έξαρση οι αλλεργίες…λόγω αφρικανικής σκόνης και νοτιάδων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάθε τύπου αλλεργίες έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία εικοσιτετράωρα, που η αφρικανική σκόνη και οι νότιοι άνεμοι, έχουν πλήξει το νησί μας.

Μικροί και μεγάλοι ταλαιπωρούνται τις τελευταίες ημέρες από αλλεργίες, που επιδεινώνονται από την αφρικανική σκόνη και τις αλλεργιογόνες ουσίες, που φέρνει μαζί της.

Βήχας, ερεθισμός στα μάτια, φαγούρα, καταρροή είναι μερικά από τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους, κατά τη διάρκεια παραμονής του σύννεφου της αφρικανικής σκόνης στον τόπο μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αερομεταφερόμενη σκόνη επιδεινώνει τα συμπτώματα των ασθενών, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από άσθμα και άλλες αλλεργίες, καθώς και από χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια και βρογχική υπερευαισθησία.

Τα σωματίδια της σκόνης γίνονται τοξικά στην πορεία τους βόρεια της Σαχάρας, καθώς συσσωρεύουν στο πέρασμα τους διάφορα χημικά στοιχεία.

Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης διεισδύουν στο αναπνευστικό σύστημα και περνούν στην κυκλοφορία του αίματος.

Ακόμη, η σκόνη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονώδη αντίδραση στα μάτια και στο δέρμα και να επιδεινώσει τις υπάρχουσες αλλεργίες, καθώς στην πορεία της από την Αφρική συμπαρασύρει βακτήρια, μύκητες και αλλεργιογόνες ουσίες.

Σε γενικές γραμμές όσοι υποφέρουν από αλλεργίες πρέπει να αποφεύγουν τις εξόδους τις ημέρες που μας «επισκέπτεται» η σκόνη από την Αφρική, να μην κυκλοφορούν στον δρόμο κυρίως τις ώρες, που το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση, να αναπνέουν από τη μύτη, ώστε να φιλτράρονται τα σωματίδια και να αποφεύγουν την έντονη κόπωση, δηλαδή τρέξιμο και κοπιαστικές εργασίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση