HomeΚΡΗΤΗΣε κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου για την κατάταξη των αναπληρωτών

Σε κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου για την κατάταξη των αναπληρωτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, που έχει προκηρύξει η διδασκαλική ομοσπονδία

Οι ίδιοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν:

“Με καθόλου έκπληξη, δυστυχώς, δεν είδαμε την πρόταση του Υπουργείου για τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την σχολική χρονιά 2016-17. Στο παρελθόν έχουμε ξαναζήσει νομοσχέδια να «παγώνουν» την προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί, να προκαλούν άδικες ανακατατάξεις στον πίνακα αναπληρωτών και να δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας αλλά προπαντός, διχόνοιας.

Στο νομό μας, όπου οι αναπληρωτές αποτελούν το 1/3 του συνόλου των εκπαιδευτικών, γνωρίζουμε πως αποτελούν τον πυλώνα των σχολείων μας. Καλούνται να εργαστούν κατά κόρον μακριά από τις οικογένειες τους, με συμβάσεις πολλαπλών ταχυτήτων, αντιμέτωποι με την ανεργία κάθε καλοκαίρι, με την ανασφάλεια με το πότε, αν και πού θα εργάζονται την επόμενη χρονιά και με ελάχιστα προνόμια (αδειών κα).

Είναι τουλάχιστον παράλογο να μπει «πλαφόν» στην προϋπηρεσία που έχουν αποκτήσει υπηρετώντας την εκπαίδευση εδώ και χρόνια οι περισσότεροι από αυτούς.

➢Απαιτούμε: ●Να αποσυρθεί τώρα η πρόταση του υπουργείου ●Να διασφαλιστεί η προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας ●Μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε όλη την εκπαίδευση

➢Στηρίζουμε: ●την συγκέντρωση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση την Παρασκευή στις 10.30 ●την συγκέντρωση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση την Παρασκευή στις 12.30 ●την συγκέντρωση στο Ηράκλειο έξω από το επιμελητήριο Ηρακλείου στις 19.30 στα πλαίσια της συζήτησης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικου Διαλόγου για την παιδεία κ.Λιάκο Αντώνη.

Το ντόμινο προβλημάτων που θα δημιουργήσει η τυχόν εφαρμογή του νόμου δε θα αφήσει ανεπηρέαστους ούτε τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, ούτε τους μαθητές μας. Ζητάμε την στήριξη όλης της κοινωνίας στον μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση