HomeΚΡΗΤΗΤο παράπονο της εγκύου για τον Ναό του Αγίου Μηνά

Το παράπονο της εγκύου για τον Ναό του Αγίου Μηνά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποδέκτες ενός παραπόνου, διαφορετικού από τα συνηθισμένα, έγιναν προσφάτως οι συντάκτες του cretapost. Όπως μας είπε νεαρή επιχειρηματίας, μία από τις ημέρες που το Τίμιο Ξύλο εκτίθετο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, θέλησε να μεταβεί με το σύζυγό της στην Εκκλησία για το προσκύνημα του σημαντικότερου και ιερότερου κειμηλίου της χριστιανοσύνης.

Κλείνοντας την επιχείρησή τους, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου, γύρω στις 9:00 το βράδυ κατευθύνθηκαν πεζή στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μήνα. Προς έκπληξή τους ωστόσο, βρήκαν τις πόρτες κλειστές, αφού, όπως ενημερώθηκαν το ωράριο του προσκυνήματος είχε … παρέλθει. Εκτός από το νεαρό ζευγάρι, έξω από το Ναό βρίσκονταν δύο – τρία ακόμη άτομα, όλοι με την ίδια επιθυμία, να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο. Ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα.

Αποφάσισαν να χτυπήσουν την πόρτα του Ναού, ζητώντας να προσκυνήσουν το Σεπτό Κειμήλιο, έστω και εκτός ωραρίου. Το αίτημά τους ωστόσο δεν έγινε δεκτό, από τον άνθρωπο που βγήκε να τους ενημερώσει, ο οποίος σημειωτέον δεν ήταν κληρικός αλλά λαϊκός.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η φίλη του cretapost, η επιβολή ωραρίου για το προσκύνημα και η λήξη του ακριβώς την ώρα που κλείνει η αγορά σε εργάσιμη ημέρα, αυτομάτως στερεί από καταστηματάρχες, ελευθέρους επαγγελματίες και εμποροϋπαλλήλους το δικαίωμα να προσκυνήσουν ένα Ιερό Κειμήλιο, το οποίο σπάνια θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν στο Ηράκλειο. Αυτό όμως που έκανε αλγεινή εντύπωση, ήταν το γεγονός ότι παρά τις παρακλήσεις της εγκύου και τις προτροπές όσων βρίσκονταν έξω από το Ναό, να της επιτραπεί – τουλάχιστον εκείνης – λόγω της κατάστασής της να προσκυνήσει το Τίμιο Ξύλο, δεν υπήρξε καμία ελαστικότητα από την πλευρά του υπευθύνου, με αποτέλεσμα όλοι να αποχωρήσουν άπραγοι και πικραμένοι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση