HomeΚΟΣΜΟΣΠλήρη στήριξη στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών

Πλήρη στήριξη στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη ουσιαστική παρέμβαση στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου έκανε με ομιλία του προς μέλη του Εργατικού Κόμματος ο αρχηγός αυτού Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο αριστερός πολιτικός απέρριψε τις επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του περί ελλιπών προσπαθειών στήριξης της εκστρατείας κατά του Brexit λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει «με μισή καρδιά».

Οι περιορισμένες αναφορές στήριξης του κ. Κόρμπιν στη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, παρά την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των Εργατικών στελεχών και ψηφοφόρων στο ενδεχόμενο ενός Brexit, είχαν δώσει τροφή για σχόλια και κατηγορίες πως ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι πεπεισμένος για τη σκοπιμότητα αποφυγής της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Ωστόσο, στην ομιλία του τόνισε ότι αν και η ΕΕ έχει πολλές «αδυναμίες», ο ίδιος θα υποστηρίξει με επιχειρήματα την «παραμονή και μεταρρύθμιση» στην ΕΕ κατά την πορεία προς το δημοψήφισμα.

«Το Εργατικό Κόμμα τάσσεται συντριπτικά υπέρ της παραμονής, επειδή πιστεύουμε ότι η ΕΕ έχει φέρει επενδύσεις, θέσεις εργασίας και προστασία για τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και το περιβάλλον και προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα», ανέφερε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Παραδέχθηκε ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως η ΕΕ πάσχει από έλλειμμα δημοκρατικού ελέγχου αλλά είπε ότι η συνεργασία στην ήπειρο μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη των οικονομιών, στην προστασία των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Υπάρχει μία δυνατή σοσιαλιστική επιχειρηματολογία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, καθώς επίσης υπάρχει μία ισχυρή σοσιαλιστική επιχειρηματολογία για μεταρρύθμιση και προοδευτική αλλαγή στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση