HomeΚΟΣΜΟΣΥιοθεσία μέσω… πασαρέλας: Παιδιά κάνουν τα μοντέλα για να βρουν μια οικογένεια

Υιοθεσία μέσω… πασαρέλας: Παιδιά κάνουν τα μοντέλα για να βρουν μια οικογένεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παιδιά που έχουν νιώσει δύο φορές την απόρριψη – τη μία φορά από τους βιολογικούς τους γονείς και την δεύτερη  από τους ανάδοχους γονείς – κάνουν πασαρέλα για να βρουν μία παντοτινή οικογένεια.

Φανταστείτε ένα χώρο όμορφα διακοσμημένο, ένα κόκκινο χαλί στρωμένο στο ξύλινο πάτωμα και δεξιά κι αριστερά, θεατές…

«Τα εγκαταλελειμμένα παιδιά στις ΗΠΑ» είναι το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από την γαλλική τηλεόραση φέρνοντας στο φως άγνωστες και σκληρές πτυχές της πραγματικότητας περί υιοθεσίας. Στις ΗΠΑ, χιλιάδες ανάδοχες  οικογένειες εγκαταλείπουν κάθε χρόνο τα παιδιά που υιοθέτησαν. Κι όπως αποκαλύπτει το βίντεο, σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, τα παιδιά κάνουν πασαρέλα για να βρουν οικογένεια…

Στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, άνδρες και γυναίκες περιμένουν να δουν τα παιδιά που τα απέρριψε η ανάδοχη οικογένεια για να επιλέξουν ποιο είναι αυτό είναι αυτό που τους κάνει. Τα παιδιά αυτά που δεν έχουν κανέναν να τα προστατέψει, εκθειάζουν τα προσόντα τους περπατώντας σαν να είναι μοντέλα. Το ντοκιμαντέρ που αφήνει με το στόμα ανοιχτό τους τηλεθεατές, προβλήθηκε από το γαλλικό δίκτυο France 5.

Πρόκειται για ένα απίστευτο βίντεο που δείχνει πώς η υπέροχη πράξης της υιοθεσίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απάνθρωπο τρόπο.

Τα παιδιά αυτά, που έχουν ζήσει την απόρριψη στο πετσί τους, κάνουν πασαρέλα αναζητώντας μία παντοτινή οικογένεια, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά το γαλλικό σκανδαλοθηρικό περιοδικό Closer.

«Δεξιά κι αριστερά , γονείς περιμένουν να δουν ποιο παιδί θα επιλέξουν. Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, γίνονται μοντέλα για να βρουν μία οικογένεια που θα τους ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά της και δεν θα τα εγκαταλείψει όπως έκανε η πρώτη ανάδοχη οικογένεια», επισημαίνει το γαλλικό περιοδικό.

Τα παιδιά προσπαθούν να αρέσουν στους επίδοξους ανάδοχους γονείς βάζοντας το χέρι στην μέση και περπατώντας όλο χάρη στο κόκκινο χαλί… Χαμογελούν…Περπατούν πάνω – κάτω και στη συνέχεια μιλούν για τον εαυτό τους. Παρουσιάζουν τα χόμπι τους, τα όνειρά τους αλλά και τι τους αρέσει και τι όχι. Πολλά από αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την ντροπή τους… Τα περισσότερα παιδιά λένε ότι είναι έντιμα κι ότι λατρεύουν την ζωγραφική.

Κι αφού πλέκουν το εγκώμιο του εαυτού τους, στη συνέχεια αφήνουν τους επίδοξους ανάδοχους γονείς να επιλέξουν…

To συγκλονιστικό βίντεο είναι προιόν έρευνας της Σοφί Ψυχόδνη, η οποία έκανε μελέτη για τα υιοθετημένα παιδιά τις ΗΠΑ που τα εγκατέλειψε η ανάδοχη οικογένεια. Επιπλέον, αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους οι επίδοξοι ανάδοχοι γονείς επιλέγουν το παιδί που θέλουν να υιοθετήσουν.

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, 25 χιλιάδες παιδιά εγκαταλείπονται από τους ανάδοχους γονείς.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση