HomeΚΡΗΤΗΟι εθελοντικές οργανώσεις και οι φορείς στο πλευρό της οικογένειας των Σύρων προσφύγων

Οι εθελοντικές οργανώσεις και οι φορείς στο πλευρό της οικογένειας των Σύρων προσφύγων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια των Σύρων προσφύγων που έφθασε χθες από τον Πειραιά στο Ηράκλειο, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής από εκείνες που βρήκε στους καταυλισμούς και τα άτυπα hot spots, καταβάλλουν εθελοντές, το Συντονιστικό για τους πρόσφυγες στο Ηράκλειο, η αρμόδια αντιδημαρχία Ηρακλείου καθώς και οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.

Η οικογένεια με τα έξι παιδιά, το μικρότερο εκ των οποίων 12 μηνών, προσωρινά φιλοξενείται σε σπίτι συμπατριώτη της που ζει και δραστηριοποιείται στην Κρήτη. Είναι προφανές ωστόσο, ότι αυτή η φιλοξενία δεν μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρον.

Για το λόγο αυτό, εθελοντές και αρμόδιες υπηρεσίες αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση για να μπορέσει η οικογένεια να φιλοξενηθεί σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να μπορέσει να παράσχει στα παιδιά της, τα οποία μόλις έσωσε από τη φρίκη του πολέμου, στέγη, φαγητό και ένα καθαρό ασφαλές περιβάλλον.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η οικογένεια έχει λάβει προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να βρεθεί το σπίτι που θα τους φιλοξενήσει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση