HomeΚΡΗΤΗΞεσηκωμός των εκπαιδευτικών και στο Ρέθυμνο για τα νηπιαγωγεία

Ξεσηκωμός των εκπαιδευτικών και στο Ρέθυμνο για τα νηπιαγωγεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονα αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Ρέθυμνο στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας των νηπιαγωγείων.

Όπως διευκρινίζει, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου:

«Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη βουλή το Υπουργείο Παιδείας, τα Νηπιαγωγεία ανάλογα με τον αριθμό των οργανικών θέσεων των νηπιαγωγείων, είναι μονοθέσια ή πολυθέσια. Η οργανικότητα των Νηπιαγωγείων προσδιορίζεται με βάση την αντιστοιχία νηπιαγωγού προς αριθμό νηπίων και η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει ένα νηπιαγωγό για κάθε είκοσι πέντε νήπια και όχι λιγότερο από δεκατέσσερα και πέντε νήπια σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης ή περιοχών για τις οποίες απαιτείται μεταφορά/μετακίνηση νηπίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις νόμων και κανονιστικών πράξεων.

Έτσι, η αύξηση του ελάχιστου αριθμού νηπίων και κάθε νηπιαγωγείο – από 7 στα 14-  συνεπάγεται συγχωνεύσεις και καταργήσεις Νηπιαγωγείων για το νέο έτος. Το δημόσιο Νηπιαγωγείο υποβαθμίζεται με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει σε όλες τις οικογένειες δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Αντ’ αυτού με το σχέδιο νόμου εξυπηρετούνται συμφέροντα των ιδιωτικών νηπιαγωγείων/παιδικών σταθμών.

  • Λέμε όχι στην υποβάθμιση των νηπιαγωγείων, όχι στο κλείσιμό τους, όχι στη μείωση θέσεων εργασίας των νηπιαγωγών.
  • Απαιτούμε δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα νήπια από 4 έως 6 ετών στα πλαίσια ενιαίας 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.»
Διαφήμιση
Διαφήμιση