HomeΣΠΟΡΠροημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ : Ανατροπή πρόκρισης για την Ρεάλ , η Σίτι γράφει ιστορία.

Προημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ : Ανατροπή πρόκρισης για την Ρεάλ , η Σίτι γράφει ιστορία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Σήμερα 12/4 , διεξήχθησαν οι πρώτες 2 ρεβάνς των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις  Ρεάλ Μαδρίτης- Βόλφσμπουργκ , όπου η Βασίλισσα ,καλείτο να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου αγώνα και Μάντσεστερ Σίτυ-Παρί Σεν Ζερμέν, με τους Πολίτες να χουν ελαφρύ προβάδισμα λόγω του 2-2 της Γαλλίας. Δεν υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί στις 2 αναμετρήσεις και για αυτόν τον λόγο προμηνυόταν συναρπαστικές και αμφίρροπες .

Όπως και τελικά έγινε . Στην κέρδισε με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν , με γκολ του Ντε Μπρόινε στο 76 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά . Η ομάδα του Μπλαν ξεκίνησε πολύ καλύτερα το παιχνίδι αλλά η Σίτι έφτασε πρώτη πολύ κοντά στο γκολ , όταν ο Αγουέρο κέρδισε πέναλτι από τον Τραπ στο 29 , όμως ο ίδιος απέτυχε να το αξιοποιήσει και έτσι έμεινε το 0-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. H Παρί συνέχισε να διεκδικεί τις πιθανότητές της και έπαιζε πολύ επιθετικά χάνοντας ευκαιρίες όπως και η Σίτι, η οποία ήταν όμως ιδιαίτερα άστοχη και δεν απειλούσε ιδιαίτερα. Όλα αυτά μέχρι το 76ο λεπτό , όπου ο Ντε Μπρόινε , με την μοναδική τελική στην εστία για την ομάδα του , έγραψε το 1-0 μετά από ασίστ του Κλισί. Από εκείνο το σημείο , τα φτερά της Παρί , κόπηκαν , καθώς ήθελε 2 γκολ σε πολύ μικρό διάστημα , η Σίτι επαναπαύτηκε στο σκορ πρόκρισης και έτσι το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος.

Η Μάντσεστερ Σίτι , έχει πετύχει ήδη  , την καλύτερη πορεία , στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ , και περιμένει τον αντίπαλο της που θα προκύψει μετά και από τα αυριανά παιχνίδια για να δει αν έχει δυνατότητα για κάτι παραπάνω. Αντίθετα η πορεία για την Παρί ,σταματάει για άλλη μια φορά στα προημιτελικά , γεγονός που μόνο προβληματισμό μπορεί να επιφέρει στον Μπλαν καθώς φέτος ο αντίπαλος ήταν πιο βατός από την Μπαρτσελόνα , αλλά και πάλι η υπέρβαση δεν έγινε.

Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, η Ρεάλ Μαδρίτης , πέτυχε την ανατροπή που χρειαζόταν απέναντι στην μαχητική Βόλφσμπουργκ , καθώς επικράτησε με 3-0 με χατ τρικ του εκπληκτικού Κριστιάνο Ρονάλντο , που σκόραρε στο 16ο το 17ο και το 77ο λεπτό και της έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά. H Ρεάλ , που έπρεπε να επιτεθεί για να σκοράρει εξαρχής , ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι και ήδη στο 6ο λεπτό , δημιούργησε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία με δοκάρι του Ράμος μετά από κόρνερ του Κρόος. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο έγραψε το 1-0 και πριν καν προλάβουν να συνέλθουν οι Λύκοι , σκόραρε για δεύτερη φορά ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Σε εκείνο το σημείο , η ομάδα του Ζιντάν , χαλάρωσε λίγο , επιτρέποντας στην Βόλφσμπουργκ , να κάνει κάποιες ευκαιρίες , χωρίς να καταφέρει όμως να απειλήσει ιδιαίτερα και έτσι το 2-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Η Βόλφσμπουργκ , δέχτηκε μεγάλο πλήγμα με τον τραυματισμό του Ντράξλερ και έτσι η Ρεάλ κυριάρχησε και πάλι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όπου πίεζε ασφυκτικά για ένα τρίτο γκολ που θα απέκλειε το ενδεχόμενο παράτασης. Αυτό το γκολ ήρθε στο 77 με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο που ήταν , αναμφίβολα, ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Η Ρεάλ έχασε και άλλη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Χεσέ  , αλλά το 3-0 παρέμεινε ως το τέλος και της έδωσε την πρόκριση.

Η Βόλφσμπουργκ , μόνο ευχαριστημένη μπορεί να είναι από την φετινή της πορεία και με το πόσο δύσκολα έβαλε σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο . Η Ρεάλ από την άλλη , πήρε μια πρόκριση που ήταν υποχρεωμένη να πάρει και τώρα περιμένει και αυτή την κλήρωση για να κυνηγήσει την πρόκριση της στον τελικό της διοργάνωσης.

Αύριο οι προημιτελικοί ολοκληρώνονται με 2 σπουδαίες αναμετρήσεις , Μπενφίκα-Μπάγερν και Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα . Και οι 2 πρώτοι αγώνες , είχαν κριθεί στο γκολ , κάτι που καθιστά εξαιρετικά αμφίρροπους και συναρπαστικούς τους αυριανούς αγώνες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση