HomeΚΟΣΜΟΣΣυνάντηση ΝΑΤΟ-Ρωσίας για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια

Συνάντηση ΝΑΤΟ-Ρωσίας για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι απεσταλμένοι του ΝΑΤΟ θα έχουν την πρώτη επίσημη συνάντησή τους με τη Ρωσία μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 20 Απριλίου, με την κρίση στην Ουκρανία, τη μείωση των στρατιωτικών κινδύνων και το Αφγανιστάν να είναι στην ατζέντα. «Δεν επιστρέφουμε στη φυσιολογική κατάσταση, αλλά χρειαζόμαστε τον διάλογο», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Reuters.

Αν και δεν καταργήθηκε ποτέ επίσημα, το συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας συνεδρίασε τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2014, καθώς η προσάρτηση της Κριμαίας προκάλεσε ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρές. Αμφότερες τώρα έχουν συζητήσει να προχωρήσουν σε συζητήσεις, σε επίπεδο πρέσβεων, στις Βρυξέλλες, στο εν λόγω συμβούλιο.

Αν και Δύση-Ρωσία παραμένουν σε «κόντρα» επί του ουκρανικού ζητήματος, η συνάντηση αυτή ερμηνεύεται ως σημάδι καλής διάθεσης για τη βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποφυγή τυχαίων συγκρούσεων στην περιοχή.

Το ΝΑΤΟ ανέστειλε κάθε πρακτική συνεργασία με τη Ρωσία τον Απρίλιο του 2014, ως διαμαρτυρία για την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα. Αν και το ΝΑΤΟ ανέφερε ότι οι πολιτικές επαφές, σε υψηλό επίπεδο, με τη Ρωσία θα συνέχιζαν, οι πρέσβεις των δύο πλευρών συναντήθηκαν μόλις δύο φορές μετά από την κρίση της Κριμαίας, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2014.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση