HomeΚΡΗΤΗΑπομακρύνονται τα επικίνδυνα τμήματα από το Τρανταλλίδειο – Σε εξέλιξη οι εργασίες

Απομακρύνονται τα επικίνδυνα τμήματα από το Τρανταλλίδειο – Σε εξέλιξη οι εργασίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και σήμερα οι εργασίες για την απομάκρυνση επικίνδυνων τμημάτων από το πρώτο όροφο του αρχοντικού Σαμή Μπέη στην οδό Ιδομενέως.

Πρόκειται για το κληροδότημα Τρανταλλίδη που είχε αποφασιστεί την περασμένη βδομάδα για την κατεδάφιση του πρώτου ορόφου.

TRANTALIDEIO (1)

Ωστόσο, άλλαξαν ρότα οι υπεύθυνοι των εργασιών καθώς όπως διαπίστωσαν αν προχωρούσε η κατεδάφιση του επικίνδυνου τμήματος στο διατηρητέο κτίριο με μπουλντόζες, θα έθετε σε σημαντικό κίνδυνο τη στατικότητα του κτιρίου.

TRANTALIDEIO (2)

Έτσι, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση ενός μνημείου του Ηρακλείου, αποφασίστηκε να ξεκινήσει επιχείρηση περιμετρικής απομάκρυνσης των ετοιμόρροπων και επικίνδυνων τμημάτων του αρχοντικού, χωρίς μπουλντόζες.

TRANTALIDEIO (3)

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Δημοτική αρχή για την παρέμβαση έχει εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε διευκρινίσει ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί η πρόθεση για την αξιοποίηση των αρχιτεκτονικών μνημείων που συγκαταλέγονται στο κληροδότημα Τρανταλλίδη.

TRANTALIDEIO (4)

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση για την απομάκρυνση των επικίνδυνων τμημάτων του αρχοντικού, που αποτελεί δείγμα της βαλκανικής αρχιτεκτονικής της εποχής του, σχεδιάστηκε μετά τις εκτεταμένες φθορές που προκάλεσε σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο η αποκόλληση τμήματος από τον πρώτο όροφο του κτιρίου.

TRANTALIDEIO (5) TRANTALIDEIO (6)

Διαφήμιση
Διαφήμιση