HomeΚΡΗΤΗΣτο Ηράκλειο 30 καλλιτέχνες σε δημιουργική συνάντηση

Στο Ηράκλειο 30 καλλιτέχνες σε δημιουργική συνάντηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 20 Μαΐου 2016 ο Δήμος Ηρακλείου καλωσορίζει μια διεθνή ομάδα 30 καλλιτεχνών, οι οποίοι σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού θα πραγματοποιήσουν στην πόλη την 83η  δημιουργική συνάντησή τους. Ανάλογες συναντήσεις έχουν προηγηθεί στο Σικάγο, στη Βιέννη, στο Λονδίνο, στο Γκτάνσκ και δεκάδες άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Οι καλλιτέχνες είναι μέλη μιας ευρύτερης καλλιτεχνικής πλατφόρμας με την ονομασία Dienstag Abend, που συστήθηκε το 2009 στην Βιέννη, και θα παραμείνουν στην πόλη επί μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναζητήσουν την έμπνευσή τους περιηγούμενοι τα σημεία στα οποία θα εργαστούν, θα συγκεντρώσουν διάφορα υλικά και θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις,  εικαστικές γλυπτικές κ.ά. παρεμβάσεις, σε ανοικτούς κυρίως χώρους.

Μέχρι στιγμής έχουν επιλέξει την περιοχή κυρίως του Λάκκου, και σημεία γύρω απ΄ αυτόν καθώς και έναν χώρο κοντά στη θάλασσα. Εν συνεχεία θα εκθέσουν τα έργα τους επί ένα διήμερο, στο Πολύκεντρο και στο Πάρκο του Υγειονομικού.

Η ιδιαιτερότητα της ομάδας, όπως η ίδια εξηγεί, είναι ότι η δράση της επικεντρώνεται στην ίδια την καλλιτεχνική πράξη, μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον του θεατή από το «τί γίνεται» στο «πως γίνεται», πώς δημιουργείται δηλαδή ένα έργο τέχνης. Τις ημέρες εκείνες θα δοθούν στοιχεία αλλά και χάρτης για τα σημεία στα οποία θα εργάζονται οι καλλιτέχνες.

ΦΩΤΟ αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση